Korsan İsrail Hizbullah'a Karşı Kapsamlı Bir Tatbikat Düzenleyecek

Walla News'in haberine göre, Siyonist İsrail ordusu Hizbullah'a karşı büyük bir savaşı simüle eden 1 ay sürecek bir tatbikata hazırlanıyor. 

Görüntülenme: 1374 Tarih: 15 Mart 2021 22:57
Korsan İsrail Hizbullah'a Karşı Kapsamlı Bir Tatbikat Düzenleyecek

Walla News'in haberine göre, Siyonist İsrail ordusu Hizbullah'a karşı büyük bir savaşı simüle eden 1 ay sürecek bir tatbikata hazırlanıyor. Tatbikatın bir parçası olarak işgal ordusu, Lübnan'da uzun haftalarca savaşmak için gereken karmaşık lojistiği test edecek.

Habere göre, Lübnan'ı işgal edecek piyade güçleri, savaşın ilk 3 günü boyunca kendi mühimmat, yiyecek ve yakıt kaynaklarına güvenmek zorunda kalacak. Bu, işgal ordusunun Lübnan topraklarında büyük manevralar ve operasyonlar gerçekleştirmesini sağlayacak. 

Simule edilecek savaş senaryosu uyarınca, Siyonist ordu ilk aşamada çok sayıda Hizbullah hedefini imha edecek, Hizbullah'ın sivil alanlara gizlediği füze depoları ve rampaları vurulacak, ikinci aşamada ise ordu Lübnan içerisinde büyük kuvvvetler konuşlandıracak. 

Walla'nın haberinde, ordunun bu büyük saldırı için yüzlerce kamyon ve sahra hastaneleri için gelişmiş ekipmanlar aldığı da belirtildi. 

Bilindiği gibi, İsrail Ulusal Güvenlik eski danışmanı Yaakov Amidror geçtiğimiz günlerde Siyonist İsrail ordusunu Lübnan'da aylarca sürecek bir savaşı planlamaya çağırmıştı. Amidror, ordu tarafından yayınlanan raporunda, İsrail'in bir sonraki hedefinin Hizbullah'ı tamamen yok etmek olması gerektiğini yazmıştı.

kudusgunu.com

Yorumlar