Hamas'tan İsrail Seçimleri İle İlgili Açıklama

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail’de icra edilen seçimlerdeki rekabetin, sağ blokta yer alan aşırı sağcılar ile en aşırılık yanlıları arasında cereyan ettiğini vurguladı. 

Görüntülenme: 1168 Tarih: 24 Mart 2021 08:45
Hamas'tan İsrail Seçimleri İle İlgili Açıklama

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, Filistin davasının birçok sorunla karşı karşıya kaldığını aktararak, bu sorunların aşılabilmesi için Filistinli grupların ulusal uzlaşıda ittifak etmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. 

Kasım ayrıca, içinde bulundukları zorluklara karşı koyabilmek için tam bir ulusal stratejinin oluşturulmasının, Filistin yönetiminin ve Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) tüm ulusal ve İslami grupları içerecek şekilde yeniden yapılandırılmasının elzem bir durum olduğuna dikkat çekti.

İşgalci İsrail'de seçmenler, son 2 yıl içinde dördüncü kez yapılan erken seçimlerde oy kullanmak üzere sandık başına gitti. 37 partinin yarıştığı seçimlerde 6 milyondan fazla İsrailli,  120 sandalyeli meclise girecek milletvekillerini belirlemek için sandık başına gitti.

İşgal basınında yer alan bilgilere göre, koronavirüs hastalığı sebebiyle ek tedbirlerin alındığı İsrail seçimlerinde, yerel saatle 07.00'de başlayan oy verme işlemi 22.00'ye kadar sürdü.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar