Siyonist İsrail Ordusu Gizli Haritaları Yanlışlıkla Yayınladı

İsrail'in en eski günlük gazetesi Haaretz, işgal ordusunun, askeri üslerinin konumlarını ve isimlerini içeren gizli nitelikteki bazı harita ve belgeleri yanlışlıkla paylaştığı haberine yer verdi. 

Görüntülenme: 1203 Tarih: 25 Mart 2021 17:03
Siyonist İsrail Ordusu Gizli Haritaları Yanlışlıkla Yayınladı

Konuya ilişkin gazetede yer alan habere göre, İsrail ordusu sözcüsü, orduya ait bazı gizli bilgileri yanlışlıkla yayınladıklarını ve bunun farkına vardıkları an sildiklerini doğruladı.

İsrailli yetkili, söz konusu haritaların, dünyanın herhangi bir yerine gitmeyi kolaylaştıran uluslararası bir girişim için hazırlandığını belirtirken, sözcüsü olduğu İsrail ordusunun, haritalarda askeri noktalarının sınırlarını çizmediğini ve yanlışlıkla yayınladıktan sonra hemen yayından kaldırıldıklarını ifade etti.

İsrail, Filistinli direnişçiler tarafından hedef alınır korkusuyla askeri üslerine dair bilgileri saklı tutmaya azami önem veriyor.  

Söz konusu gizli haritalar, İsrail ordusunun koronavirüs salgınına karşı verilen mücadeledeki rolüne dikkat çekilmek üzere bir İsrail web sitesinde neşredildi. Ancak haritalarda, korona aşılarının yapıldığı yerlerin yanı sıra İsrail hava kuvvetleri ile askeri istihbaratının kullandığı üslerin bilgileri de bulunuyordu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar