Umman Denizi'nde Korsan İsrail'e Ait Ticari Gemiye Füze Saldırısı

İşgalci Siyonist Rejim İsrail’e ait Kanal 12 televizyonu, Umman Denizinde Siyonist Rejim İsrail’e ait yük gemisinin İran tarafından füze ile hedef alındığını açıkladı. 

Görüntülenme: 1224 Tarih: 26 Mart 2021 00:49
Umman Denizi'nde Korsan İsrail'e Ait Ticari Gemiye Füze Saldırısı

Kanal 12, geminin İsrailli bir işadamına ait olduğunu ve Hindistan'dan Tanzanya'ya doğru yol aldığını bildirirken, gemide hasar meydana geldiğini öne sürdü.

Kanal, olayın İsrailli güvenlik yetkililerine ve şirket sahiplerine bildirildiğini, gemide meydana gelen hasarın değerlendirildikten sonra yoluna devam edeceğini aktardı.

Haber, Siyonist Rejim İsrailli güvenlik yetkililerine dayandırılırken, İran’dan henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

 

İsrail, İran’ı daha öncede suçlamıştı

Siyonist Rejim İsrail Savaş Bakanı Benny Gantz, Şubat ayında İsrail’e at bir kargo gemisine yine Umman Denizinde gerçekleşen saldırıdan dolayı İran’ı suçlamış ve Tahran yönetiminin gemiyi hedef aldığını iddia etmişti.

İran Dışişleri Bakanlığı’ndan söz konusu iddialara ilişkin yapılan açıklamada ise, İsrail’in bilerek İran’ı hedef göstermeye çalıştığı belirtilmiş ve iddialar yalanlanmıştı.

rasthaber

Yorumlar