Gasıp İsrail İşgale Doymuyor

İşgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan el-Ağvar bölgesindeki yıkımları kayıt altına alan aktivist Arif Derağime, İsrail işgal makamlarının, Batı Şeria'nın Tubas kentinde Filistinlilere ait bin dönüm araziye el koymayı planladığını bildirdi. 

Görüntülenme: 1252 Tarih: 03 Ağustos 2021 12:11
Gasıp İsrail İşgale Doymuyor

Konu hakkında yaptığı basın açıklamasında aktivist Derağime, Tubas'ın doğusundaki el-Hadidiyye yakınlarındaki bölgede yürütülen kazı ve yol çalışmalarının, bölgede yeni bir Yahudi yerleşim merkezinin kurulacağının habercisi olduğunu vurguladı.

Söz konusu bölgede Filistinli vatandaşların arazileri üzerinde kurulan 36 yerleşim alanının yanı sıra 20'den fazla eğitim kampı olduğunu aktaran Derağime, İsrail yönetiminin, el-Ağvar bölgesinin büyük bir kısmını egemenliği altına aldığına dikkat çekti.

İşgal yönetimi mevcut Yahudi yerleşkelerini genişletmek ve yerleşimciler için yeni yerleşkeler inşa etmek amacıyla Filistinlilere ait daha çok araziye el koymak için girişimlerde bulunuyor.

İsrail'in 1967'de işgal ettiği Batı Şeria ve Kudüs'te 270'den fazla Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Bu bölgelerde ikamet eten 650 bine yakın Yahudi yerleşimci işgalin boyunduruğu altında yaşayan Filistinlilerin hayatını daha da zorlaştırıyor.

Uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim merkezleri yasa dışı kabul ediliyor ve işgal rejimi, yerleşim alanlarını genişletme politikasından bir an önce vazgeçmeye çağrılıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar