Abdulbari Atvan'dan Arap Ülkelerine Lübnan Eleştirisi (Video)

 

Görüntülenme: 1052 Tarih: 06 Eylul 2021 20:48
Abdulbari Atvan'dan Arap Ülkelerine Lübnan Eleştirisi (Video)

Rey El Yevm yayın yönetmeni ünlü Arap yazar Abdulbari Atvan, Lübnan'ın ABD tarafından yakıtsız bırakılması konusunda Arap ülkelerinin liderlerini eleştirdi. 

Atvan'ın konuşması hızlı olduğu için konuşmanın tamamını videoya yerleştiremedik. O yüzden haberdeki konuşma metnini mutlaka okuyunuz. 

ABDULBARİ ATVAN (Rey El Yevm): 'Ne zamana kadar Lübnan'da bu durum devam edecek? Bu durum acı verici.

Allah, Seyyid Hasan Nasrallah'a ve İran'a hayır versin, onlar bu yardım çağrısını duydular ve yakıtı Lübnan'a ulaştırmaya çalışıyorlar.

Arap ülkelerinin petrolü nerede?! Arap ülkelerinin gazı nerede?! Hepsi oturmuş yalnızca yağcılık yapıyor ve "Lübnan Batı Asya'nın Mücevheridir" diyorlar.

Bir ülke dahi Lübnan ile işbirliği yapmadı, Lübnan'ı kurtarmak için Suudi Arabistan ya da başka bir Arap ülkesi bir yakıt gemisi bile göndermedi. Çünkü Amerika'dan ve İsrail'den korkuyorlar.

Ancak Amerika ve İsrail'den korkmayan bir halk var, eskiden tanıdığımız Amerika bitti, bizim ve liderlerimizin tanıdığı ve korktuğu İsrail bitti artık.

İsrail'in uçağı düşürdüğü, savaşlarda son sözü söylediği, savaşta  altı saatte zafere ulaştığı ve Arap ülkelerinin lider ve ordularının beyaz bayrak kaldırdığı zamanlar bitti.

Herşey çok hızlı bir şekilde değişmiştir, Amerika artık tartışmasız güç değil.

Bu benim sözüm değil!Amerikan'ın en büyük işbirlikçisi İngili Savaş Bakanı, The Guardian gazetesine verdiği röportajda açıkça itiraf ederek "Amerika artık süper güç değil" dedi.

Hatırlayın, 2019'da İran Suriye'ye yakıt gemisi gönderdi ve İngiltere gemiyi Cebelitarık'ta  durdurup bekletti.

Ancak İran bunun karşılığında üç İngiliz gemisini durdurup onları kendi gemisini bırakmaya mecbur etti. Ardından da İngilizlere cevap olarak tüm yakıtı Suriye'de boşalttı.

Amerika "Global Hawk" İHA'sını 20 km yükseklikle Hürmüz boğazına gönderdi. Ancak İranlılar füzeyle Global Hawk'ı düşürdü ve Amerikalılar konuşamadılar ve sessiz kaldılar.

Şu anda bu hezimeti kabul ediyorlar ve konuşamıyorlar ve seslerini kesecekler. Acaba yakıt gemisinin önünü alabilirler mi?

Tüm Lübnan halkı onlara karşı harekete geçer. Zira konu taife yada fırka konusu değildir.

Çünkü bu yakıtın inanç, taife ya da parti gözetmeksizin tüm Lübnanlılar için olduğu en başından ilan edildi.'

kudusgunu.com

Yorumlar