Siyonist Yönetim Yaralı Esirin Ailesinin Evini Yıkacak

İsrail işgal yönetimi dün (30 Eylül Perşembe) gece, Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'e bağlı Burkin kasabasının ahalisinden olan ve yaralı bir şekilde esir edilen Muhammed Adnan Ez-Zer'ini'nin ailesine evlerinin üç gün içinde yıkılacağına dair tebligat gönderdi. 

Görüntülenme: 1002 Tarih: 01 Ekim 2021 02:39
Siyonist Yönetim Yaralı Esirin Ailesinin Evini Yıkacak

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre işgal yönetimi esir Ez-Zer'ini'nin ailesine, evlerini yıkıma hazır hale getirmek üzere tamamen boşaltmaları için üç gün süre tanıdı. 

Ev birkaç gün önce işgal güçlerinin bir Dovdovan birimi tarafından Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'na mensup bir hücrenin elemanlarının ele geçirilmesi iddiasıyla kuşatmaya alınmış ve bu kuşatmada işgalci askerlerden ikisi, giriş kapısıyla iç kapı arasında bir yere saklanan mücahit tarafından  tuzağa düşürülerek ağır yaralanmıştı. 

Bu olay üzerine çıkan çatışmada evin sahibi Muhammed Adnan Ez-Zer'ini de yaralanmış ve yaralı bir şekilde işgal güçleri tarafından tutuklanmıştı. Hamas'ın aktif elemanlarından olan bu kişinin halen 1948'de işgal edilmiş bölgede yer alan bir İsrail hastanesinde yoğun bakımda tutulduğu belirtildi. 

Maariv gazetesi dün yayınladığı haberde söz konusu eve düzenlenen baskın ve bu baskında işgalci askerlerin tuzağa düşürülmesi olayıyla ilgili ayrıntılara yer verdi. 

Bu olaydan sonra işgal güçleri direnişçileri arama iddiasıyla Cenin'in bütün tepelerine askerler yerleştirerek saldırılar düzenlemişlerdi. Bu saldırılarda Filistinlilerden iki genç şehit edilmişti. 

  Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar