Siyonistler Beytlahim'de Filistinli Bir Genci Şehit Etti

 

Görüntülenme: 959 Tarih: 15 Ekim 2021 14:04
Siyonistler Beytlahim'de Filistinli Bir Genci Şehit Etti

Dün gece işgal güçleri ve onlara destek veren yahudi yerleşimciler ile Filistinli gençler arasında Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan Beytlahim'in batısındaki Gush Etzion yahudi yerleşim merkezi ile Kudüs arasındaki yolda vuku bulan ve yerleşimcilerin araçlarına molotof kokteyllerinin atıldığı söylenen olaylarda bir Filistinli genç işgalciler tarafından şehit edildi. Bir genç de tutuklandı.

Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre El-Enfak kontrol noktası yakınında işgal güçleri, yahudi yerleşimcilerin araçlarına molotof kokteyli attığı iddiasıyla bir Filistinlinin üzerine ateş açtı. 

Haber kaynakları üzerine ateş edilen gencin El-Enfak kontrol noktası yakınında Gush Etzion Kavşağı'nda şehit olduğunu bildirdi. 

El-Enfak kontrol noktası Filistin toprakları üzerinde Beytu Cala'nın Beytlahim'le batı yönden bağlantısını sağlayan 60 nolu yolun üzerinde yer alıyor. Burayı işgal güçleri ve özel güvenlik güçleri kullanıyor. Kudüs'ün batısında ikamet edenlerin dışındaki Filistinlilerin buradan geçmesini engelliyorlar. 

Gush Etzion yahudi yerleşim merkezi ise Beytlahim ve El-Halil toprakları üzerine kurulmuş durumda. Birkaç siteden oluşuyor ve sitelerden biri de El-Halil Tepesi'nde bulunuyor. 

Dün gece bir gencin şehit edildiği Gush Etzion Kavşağı ise "Ölüm Kavşağı" olarak isimlendiriliyor. Filistinlilerin birçoğu burada işgalcilerin silahlarına hedef oldu. Bazen işgalciler sırf keyfi bir şekilde veya içlerindeki kini boşaltmak için Filistinlilere saldırıp insan katledebiliyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar