Hamas ve İslami Cihad'tan Filistinli Esirler Konusunda Ortak Duruş

İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad Hareketi direnişin işgal zindanlarındaki hiçbir esirin veya grubun yalnızlaştırılmasına izin vermeyeceğini dile getirdi.  

Görüntülenme: 836 Tarih: 16 Ekim 2021 16:32
Hamas ve İslami Cihad'tan Filistinli Esirler Konusunda Ortak Duruş

Bu konudaki açıklama Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri ile Hamas Esirler Dosyası Sorumlusu Zahir Cebbarin'in, başlarında Genel Sekreter Ziyad En-Nehhale'nin yer aldığı bir İslami Cihad Hareketi heyetiyle gerçekleştirdiği görüşmede yapıldı. 

Hamas tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede, başta işgal zindanlarında açlık grevinde bulunan esirler ve idari tutukluluk meselesi olmak üzere iki direniş hareketinin birtakım ortak meseleleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. 

Görüşmeye katılanlar, işgal zindanlarında tutulan hiçbir fert veya grubun yalnız bırakılmaması gerektiği, tüm esirlerin haklarını savunma konusunda birlik halinde oldukları hususunda ortak görüş bildirdiler. Hücre hapsine mahkum edilen tüm esirlerin buralardan çıkarılması ve tünel olayından sonra konulan bütün kısıtlamaların kaldırılmasının esirlerin elde etmesi gereken haklardan olduğu belirtildi. 

Görüşmeye katılanlar işgal yönetimini Filistin halkının ve direnişinin sabrını denemeye kalkışmaması, esirlere de dokunmaması konusunda uyararak esirlere dokunulmasının Filistin toplumunun bütün fertlerine dokunulması anlamına geleceğini, aksi takdirde işgal yönetiminin bu konuda izleyeceği aptalca politikanın sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağını vurguladılar. 

Bu arada Hamas, herhangi bir esir takası anlaşması yapılması durumunda listenin baş sırasında Özgürlük Tüneli ile çıkmış olan altı esirin yer alacağını tekrarladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar