Huvara Sorgu Merkezinde Neler Oluyor?

Huvara Sorgu Merkezi'nde tutulan ve sayılarının 16 olduğu belirtilen Filistinli esirlerin çok kötü ve endişe verici şartlar içinde oldukları bildirildi.  

Görüntülenme: 740 Tarih: 22 Ekim 2021 09:30
Huvara Sorgu Merkezinde Neler Oluyor?

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti tarafından bugün (21 Ekim Perşembe), Heyet'in avukatlarından Annan Hızır'ın söz konusu sorgulama merkezini ziyaret etmesinin ardından yapılan açıklamada, Huvara Sorgu Merkezi'nin bir insanın hayatını idame ettirmesi için zorunlu olan en basit gereçlerden ve şartlardan bile yoksun olduğu ifade edildi. Açıklamada işgal yönetiminin bu merkezdeki görevlilerinin esirlere iki haftadan beri banyo yapmaları için sıcak su bile vermediği belirtildi.

Açıklamada merkez yönetiminin esirlere üstlerini örtecek bir şey vermediği için esirlerin etrafa çok pis ve iğrenç kokular yayan çürük battaniyeler kullanmak zorunda kaldıkları bilgisi paylaşıldı. Açıklamaya göre merkez yönetimi esirlere yeni elbiseler vermediği gibi, birtakım hastalıkları ve acıları olan esirlerin şikayetlerini de hiç dikkate almıyor. Çok zor durumda olanlara bile basit bir ilaç dahi vermek istemiyor. Bunlardan biri de diş etlerinde ve dişlerinin altında şiddetli enfeksiyonlar olmasından dolayı yüzünde şişmeler meydana gelen Yusuf Afane isimli esir. 

Esirler, Heyet'in avukatı vasıtasıyla başta Uluslararası Kızılhaç olmak üzere insan hakları ve hukukla ilgilenen kuruluşlara seslenerek, kendilerinin sağlık durumlarını ve maruz kaldıkları insanlık dışı uygulamaları görmek üzere acil ziyaretler gerçekleştirmelerini, işgal rejimini bu uygulamalardan vazgeçmeye zorlamak için baskı yapmalarını istediler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar