İngiltere merkezli Middle East Eye internet sitesi, yayımladığı yeni raporunda Siyonist Rejim İsrail istihbarat teşkilatının Kerem Ebusalim gümrük noktasından Gazze Şeridi'ne giren sabit veya mobil telefonların içine dinleme cihazı yerleştirdiğini bu telefonlar ile konuşan herkesin konuşmalarının dinlenebildiğini ifşa etti. Bu haber sitesi Siyonist Rejim İsrailli istihbarat kaynağından naklen yüzlerce Siyonist Rejim İsrailli askeri gücün gece gündüz Filistinlilerin konuşmalarını gizlice dinlediklerini ileri sürdü.
Daha önce de farklı medya mecraları Siyonist Rejim İsrail'in siber casusuk olaylarını ve girişimlerini ifşa etmişti. Esasında Siyonist Rejim İsrail siber casusluğu bir güç kaynağı, istihbarat kaynağı özellikle de siyasi şantaj kaynağı ve aracı olarak kullanmaktadır.
Aslında siber casusluk İsrail için bir güç kaynağıdır. Çünkü bu araca baş vurarak istihbari ve teknik gücünü göstermeye çalışıyor. Siyonist Rejim İsrail casusluk araçları ve yazılımlarını kullanarak özellikle Arap rejimleri başta olmak üzere diktatör yöneticiler ile yakın ilişkiler kurmaya çalışıyor. Bu doğrultuda Siyonist Rejim gazetelerinden Marker şöyle bir iddiada bulunmuştur: " İsrail iki PEGASUS casusluk yazılımını BAE'ne verdi. İlk yazılım Abu Dabi veliahdı Muhammed bin Zayid Al-ı Nahyan ikinci yazılım da Dubai Emiri ve başbakan Muhammed bin Raşid Al-ı Maktum'a satıldı. "
Siber casusluk tabii ki bir yandan da İsrail için önemli bir istihbari kaynaktır. Çünkü Siyonistler bu araçtan yararlanarak düşmanları hakkında bilgi topluyorlar. Bu araç özellikle de Direniş Gruplarına karşı kullanılmaktadır. Siyonist Rejim İsrail istihbarat teşkilatının Filistinlilerin konuşmalarını dinlemek de bu bağlamda değerlendirilmelidir. İngiliz merkezli internet haber sitesi Middle East Eye'ın raporuna göre Siyonist Rejim İsrail için güvenlik tehdidi sayılan siyasi aktivistler ayrıca kamuoyunun konuşmaları dinleniyor. Bundan güdülen amaç ise Filistin toplumundaki fayları ve zayıf noktaları bulmaktır.
Siber casusluk İsrail'in diğer ülkelerin şahsiyetleri ve makamlarına karşı şantaj yapma aracı da sayılır. Son dönemde Siyonist Rejim İsrail'in Pegasus casusluk yazılımını kullanarak Batı ülkeleri makamlarına karşı bile şantaj amaçlı kullandığına dair raporlar yayımlanmıştır. Bu tür girişimler gerekli zamanlarda siyaset arenasında şantajların yapılması ve tavizlerin verdirilmesi doğrultusunda olmuştur.
Bu alanda önemli olan bir başka husus da, İsrail'in casusluk kabiliyeti hususunda büyük iddialarda bulunsa da son günlerde siber saldırılar karşısında kırılganlık yaşamasıdır. Siyonist Rejim İsrail'e karşı siber saldırılar gerçekleştiren gruplardan biri de Musa'nın Asası bilgisayar korsanlık grubudur. Musa'nın Asa'sı hacker grubu son dönemde Siyonist Rejim'in üç boyutlu haritaları, görüntüleri ve dosyalarına erişim sağlayabildiğini ve gizli bilgileri de ele geçirdiğini duyurmuştur. Bu olayın ardından, Siyonist Rejim İsrail gazetelerinden Yediot Aharonot Siyonist Rejim makamlarından naklen İsrail'in siber saldırılara karşı hazırlıklı olmadığını belirtti. Siyonist Rejim İsrail genel kurmay başkanı Avio Kuchavi de İsrail'in bu aşamadaki en önemli tehdidinin ekonomik ve medeni tesisler ve müesseselere karşı siber saldırılar olduğunu itiraf etti.
Bu koşullardan yola çıkarak, Siyonist Rejim başbakanı Neftali Bennet de bu rejimin siber teknolojileri alanındaki son bir yıl özel sermaye miktarının 6 milyar dolara ulaşacağını ve bu rakamın 2020 yılın üç katı olacağını belirtti.
Parstoday
Görüntülenme: 1002 Tarih: 19 Kasım 2021 13:10