Hişam Ebu Hevvaş'ın Sağlık Durumu Kritik Aşamada

Filistin Sağlık Bakanlığı, 136 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esir Hişam Ebu Hevvaş’ın sağlık durumunun çok kötü olduğunu ve her an hayatını kaybedebileceğini açıkladı. 

Görüntülenme: 894 Tarih: 31 Aralık 2021 23:39
Hişam Ebu Hevvaş'ın Sağlık Durumu Kritik Aşamada

Bakanlıktan bir heyetin esir Ebu Hevvaş’ı yattığı Assaf Harofeh Hastanesi’nde ziyaret ederek muayene ettiği bildirildi.
Filistin Sağlık Bakanlığı, muayene sonucu Ebu Hevvaş’ın bulanık görmeye başladığının ve konuşamadığının, adalelerinde erime meydana geldiğinin ve hareket edemediğinin, çevresinde olanları algılama gücünün azaldığının anlaşıldığını söyledi.
Ebu Hevvaş’ı hastanede ziyaret eden heyet, Filistinli esire yapılan son tıbbi tetkikleri görmek istediklerini ve 16 Aralık’ta yapılan tetkiklere göre vücudunda potasyum klorürün azaldığını ve karaciğer enzimlerinin yükseldiğini gördüklerini, o tarihten sonra da Ebu Hevvaş’a başka herhangi bir tetkik yapılmadığını belirtti.
Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal rejimine baskı yapıp esir Ebu Hevvaş’ın Filistin hastanelerinin birinde tedavi görmesini sağlamaları için uluslararası örgütlere mektup gönderdiğini açıkladı.
El-Halil’in güneyindeki Dura beldesi sakinlerinden 40 yaşındaki Hişam Ebu Hevvaş, idari hapis cezasını protesto için başladığı açlık grevi eylemini sürdürüyor.
İşgal yönetimi, sağlık durumunun kötüye gitmesi ve Assaf Harofeh Hastanesi’ne kaldırılması üzerine Pazar günü Ebu Hevvaş’ın idari hapis cezasını dondurdu ancak Filistinli esir serbest bırakılmayı talep ederek açlık grevine son vermeyi reddetti.
Evli ve beş çocuk babası olan Ebu Hevvaş’ın Ekim 2020’de gözaltına alındığı ve altı aylık hapis cezalarıyla esir tutulduğu, eski esirlerden olduğu ve işgal rejimi zindanlarında 52 ayı idari hapis olmak üzere yaklaşık sekiz yıl yattığı bildirildi.
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar