Hırsız İsrail Filistin'den Çaldığı Doğalgazı Türkiye'ye Satacak

Siyonist İsrail, Müslümanlara ait olan doğalgazı 2020 yılından beri sıvılaştırarak satıyor, şimdiki hedefi ise gasp ettiği gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya satmak. 

Görüntülenme: 615 Tarih: 06 Şubat 2022 13:58
Hırsız İsrail Filistin'den Çaldığı Doğalgazı Türkiye'ye Satacak

Millî Gazete’nin birçok manşeti ile ortaya koyduğu endişeler, dün doğrulandı…
Bunun duyurusunu da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ İsrail doğalgazını ülkemizde kullanırız, kullanmanın ötesinde Avrupa’ya geçişi için de müşterek bir çalışmanın içerisine gireriz” ifadeleriyle yaptı. Açıklamalarıyla İsrail’in planının önünü açan Erdoğan, İsrail rejimi Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog’u da birçok ifadesinde Türkiye’ye davet ettiğini duyurmuştu.

İSRAİL, MÜSLÜMANLARIN HAKKI OLAN DOĞALGAZI GASP EDİYOR 2020 YILINDAN BERİ MÜSLÜMANLARIN GAZINI SATIYOR

İsrail, yıllardır Filistin ve Akdeniz’de doğalgaz çalışmaları yürütüyor. Filistin’e ait 2.200 milyar metreküp doğalgaz yataklarına sahip Leviathan ve Tamar doğalgaz sahalarını gasp eden İsrail, 2020 yılında Ürdün ve Mısır’a doğalgaz satmaya başlamış, İsrail’den giden gazın bir kısmı da Mısır’da sıvılaştırılarak, Avrupa’ya da ihraç edilmişti.
Siyonist İsrail, Filistinlilere ait olan doğalgazı çıkardı ve 2020 yılından beri de sıvılaştırarak satıyor. Şimdiki hedefi ise garp ettiği gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya satmak. Bunun duyurusunu da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide, “İsrail doğalgazını ülkemizde kullanırız, kullanmanın ötesinde Avrupa’ya geçişi için de müşterek bir çalışmanın içerisine gireriz. Şimdi Sayın Herzog’la da inşallah Türkiye ziyaretinde bu konular bizim gündemimizde olacak” dedi.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİ İSRAİL’İN ÖNÜNÜ AÇMIŞ OLDU

Türkiye ile İsrail arasında kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerin nihayetinde 28 Haziran 2016 tarihinde imzalanan birinci normalleşme anlaşmasıyla Mavi Marmara davası rafa kaldırılmış, ikili ilişkiler yeniden hız kazanmıştı. Türkiye ve İsrail arasında 2016’da imzalanan normalleşme anlaşmasının en büyük nedeninin İsrail’in gasp ettiği Müslümanların hakkı olan doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılmak için bir boru hattı projesi olduğu biliniyordu fakat bugüne kadar net olarak ortaya konmamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “İsrail doğalgazını ülkemizde kullanırız, kullanmanın ötesinde Avrupa’ya geçişi için de müşterek bir çalışmanın içerisine gireriz” açıklamaları İsrail’in bu planının önünü açmış oldu.
MİLLÎ GAZETE, BİRÇOK MANŞETLE İSRAİL PLANINI ORTAYA KOYMUŞTU 

Millî Gazete, daha önce attığı birçok manşetle İsrail’in nihai hedefini ortaya koymuştu. Millî Gazete, 18 Ocak 2020 tarihinde “Gasp etti çıkarttı satıyor” manşetiyle de İsrail’in Türkiye üzerindeki planını açık şekilde ortaya çıkartmıştı.

“DOĞU AKDENİZ BORU HATTI” MALİYETLİ OLUNCA ROTA TÜRKİYE’YE DÖNDÜ

Müslümanların gasp edilen gazını Avrupa’ya satmak için ilk önce başını İsrail’in çektiği ve içinde Yunanistan ve GKRY’nin de olduğu “Doğu Akdeniz Gaz Forumu” Projesi’ne girildi. Güney Kıbrıs Rum Kesimi üzerinden Doğu Akdeniz Boru Hattı (Eastern Mediterranean Pipeline) Projesi hem maliyetli hem de güvenlik açısından sakıncalı olunca İsrail, rotasını bu sefer düşük maliyetli ve güvenli olan Türkiye’ye çevirdi.
Millî Gazete,18 Ocak 2020 tarihinde “Gasp etti çıkarttı satıyor” manşeti ve buna benzer birçok manşetle İsrail’in Türkiye üzerindeki planını açık şekilde ortaya çıkartmıştı.
MİLLİ GAZETE

Yorumlar