Hamas FKÖ Merkez Konseyi'nin Kararlarını Resmi Olarak Tanımadı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hazım Kasım, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Merkez Konseyi’nin uzlaşı sağlanmadan yapılan toplantısının sonunda açıklanan kararların önemsiz olduğunu ve yine kağıt üzerinde kalacağını söyledi. 

Görüntülenme: 662 Tarih: 10 Şubat 2022 08:33
Hamas FKÖ Merkez Konseyi'nin Kararlarını Resmi Olarak Tanımadı

Kasım, Fetih liderlerinden Azzam El-Ahmed’in açıkladığı kararlarla ilgili yorumunda, “Adet olduğu üzere sonuç bildirgeleri yayınlanır. Fakat kararlar kağıt üzerinde kalır. Pratikte uygulanmazlar” dedi.

 Başından beri Merkez Konseyi’nin mevcut haliyle toplanmasının meşruiyetten yoksun olacağını söylediklerini ifade eden Kasım, Konsey’in Filistin halkının beklentilerini temsil etmediğini, emellerini dile getirmediğini ve fedakarlıklarının düzeyine çıkamayacağını belirtti.

Merkez Konseyi toplantısının ardından Azzam El-Ahmed tarafından okunan sonuç bildirgesinde daha önceden de açıklanan fakat uygulanmayan bir takım kararlar yinelendi.

 FKÖ Merkez Konseyi, İsrail başkenti Doğu Kudüs olan 4 Haziran 1967 sınırlarındaki Filistin devletini tanımadığı ve Yahudi yerleşim birimi inşasını durdurmadığı sürece İsrail’i tanımayı askıya alacağını ve her türlü güvenlik koordinasyonuna son vereceğini açıkladı.

Merkez Konseyi ayrıca İsrail’in Filistin devletinin kurulmasıyla adil ve kalıcı bir barış sağlanması planına karşı gündeme getirdiği ekonomik barış projesini, çatışmayı azaltma ve güven inşası planını reddettiğini öne sürdü.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar