Gazze Direnişinin Kırmızı Çizgisi Cenin'dir

İşgalci rejim İsrail’de Kanal 13"ün askeri yorumcusu Alon Ben-David, "Cenin'e giriş her zaman ölümlerle doludur, bu da olayların Gazze'ye kaymasına neden olabilir" dedi. 

Görüntülenme: 717 Tarih: 10 Nisan 2022 12:42
Gazze Direnişinin Kırmızı Çizgisi Cenin'dir

Siyonist rejim İsrail’in Genelkurmay eski Başkanı ve Savunma Bakanı Shaul Mofaz İsrail'in Kanal 13'e verdiği demeçte, "İsrail ordusu Cenin'deki saldırıya geçmeli ve oradaki gerçeği değiştirmekten başka seçeneği yok." İddiasında bulundu.

Mofaz, "Cenin'de İsrail caydırıcılığının bulunmadığına ve oradaki Filistin Yönetimi'nin otoritesini genişletmeyi başaramadığına" dikkat çekti.

Kanal 13'ün askeri yorumcusu Alon Ben-David ise "Cenin'e odaklanmak, onu izole etmek, saldırganların çıkışını engellemek ve sürekli bir tutuklama kampanyası yürütmektir" dedi.

Askeri yorumcu, "güvenlik kurumu, ekonomisi Wadi Ara ve Celile'deki 1948 Araplarının Filistinlilerle çok yakından bağlantılı olan Cenin'e girişi engellemeye karar verdi. Ayrıca, tüm silah ticaretini engellemeye yönelik bir girişim var.” İfadesini kullandı.

Siyonist rejim İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, 1948 dönemi Filistinlilerin Cenin bölgesine girmesini engelledi.

Cumartesi günü, Filistin'deki İslami Cihat Hareketi medya ofisi başkanı Daoud Shehab , Al- Mayadin'e yaptığı açıklamada, "Cenin, farkındalık yaratmanın başarısızlığını ve derinleşmeyi doğrulamak için tekrar dışarı çıktı” dedi.

Askeri ve siyasi ilişkiler yazarı Ahmed Abdel Rahman ise Cuma günü, "Gazze'deki direniş İsraillilere Cenin kampına yapılacak herhangi bir işgalin kırmızı çizgi olduğu mesajını gönderdi" yorumunda bulundu.

Filistinli gruplar, “İşgalci rejim prestijini geri kazanmayı başaramayacak” derken, Filistin direniş grupları da "İsrail işgalinin Cenin'deki halkımıza yönelik saldırganlığı, Batı Şeria'daki işgalcilere karşı büyük bir ayaklanmanın ateşini yakacak” düşüncesinde.

Tevhid Haber

Yorumlar