Pazar Günü Batı Şeria'da 3 Kişi Şehid Oldu

İsrail işgal güçlerinin, dün (10 Nisan Pazar) iki kadını bıçaklama eylemi teşebbüsünde bulundukları iddiasıyla şehit etmelerinin ardından akşam saatlerinde de Beytlahim'de bir genci gerçek mermiyle vurarak şehit etmeleriyle birlikte dün Batı Şeria bölgesinde şehit edilen Filistinlilerin sayısı üç oldu.  

Görüntülenme: 740 Tarih: 11 Nisan 2022 01:49
Pazar Günü Batı Şeria'da 3 Kişi Şehid Oldu

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre dün akşam saatlerinde Beytlahim'in güneyindeki El-Hıdr kasabasında işgal güçlerinin saldırılarına maruz kalan 21 yaşındaki Muhammed Ali Guneym isimli genç hayatını kaybetti. 

Yerel kaynaklarının verdiği bilgilerde işgal güçlerinin attığı merminin adı geçen gencin sırtından girip göğsünden çıktığı ve ağır yaralı bir şekilde El-Hıdr kasabasındaki El-Yemame Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındığı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybettiği ifade edildi. 

İşgal güçleri dün sabah saatlerinde de Beytlahim'in Husan köyünde altı çocuk annesi Gade İbrahim Sebatin isimli bir kadını, askerlere yaklaştığı iddiasıyla şehit etmişlerdi. 

Bu olaydan kısa bir süre sonra da El-Halil şehrinde Hz. İbrahim Camisi yakınında 24 yaşındaki Meha Ez-Za'teri isimli bir genç bayanı, bir siyonist subayın yaralanmasına sebep olan bıçaklı eylem gerçekleştirmesinin ardından şehit etmişlerdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar