Ziyad Ennehale: Her An Kapsamlı Bir Çatışma Yaşanabilir (Video)

 

Görüntülenme: 865 Tarih: 11 Nisan 2022 09:52
Ziyad Ennehale: Her An Kapsamlı Bir Çatışma Yaşanabilir (Video)

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahle, Pazar akşamı Filistinliler ve Siyonist güçler arasında yaşanan çatışmalarla ilgili olarak şunları söyledi: 'Bu eylemler Siyonist düşmanın davranışına bir tepki değil, işgale karşı doğal bir eylemdir.

Kudüs'ün Kılıcı savaşı da işgal altındaki Kudüs'ün Şeyh Cerrah mahallesi sakinlerinin yerlerinden edilmesiyle başladı ve aynı sebepler bugün de tekrarlanıyor ve çatışmalar devam ediyor.

Kudüs'teki olaylara gözlerimizi kapatamayız. Düşman daha fazla operasyon beklemelidir. Doğrudan karşı karşıya gelme konumundayız. Her an kapsamlı bir çatışma yaşanabilir.

Filistin halkının direniş yolunda birçok seçeneği var. Filistin vatandaşları çok daha fazla eylemde bulunabilirler ve şehadet operasyonları bu iddianın en güzel kanıtıdır.'

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, bireysel şehadet operasyonlarını Filistin çevresinin işgale karşı direnişinin bir yansıması olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: 'İsrail'in sağladığı kolaylıklar Filistin halkının hakkıdır ve bunlar Filistin halkının dökülen kanına göz yummamıza neden olmayacaktır.

Düşman, Gazze'nin Batı Şeria'dan ayrı olmadığını ve Filistin halkının birleştiğini anlamalıdır. Filistin'deki olanaklar sınırlı olsa da direniş grupları bu rejim üzerinde  büyük bir etki bırakabilirler.'

Öte yandan, Cenin kampındaki durum çok gergin bir haldedir ve Siyonistler bu kampa saldıracakları konusunda tehdit ettiler. Filistinli gruplar da saldırılara karşılık verecekleri konusunda uyardılar.

Bu bağlamda Siyonist rejim dün gece, 1948 topraklarında yaşayan Filistinlilerin arabayla ya da yaya olarak Cenin'e giriş çıkışlarının yasak olduğunu açıkladı.

Bu eyleme karşılık olarak Gazze direnişi de kampa yapılacak herhangi bir saldırının kırmızı çizgiyi aşacağı konusunda Siyonistleri uyardı.

Yazar ve askeri ve siyasi konular analisti olan Ahmed Abdurrahman şu ifadelerde bulundu: 'Gazze'deki direniş, Tel Aviv'e gönderdiği mesajda, Cenin'e saldırması halinde Gazze'nin cephe hattına gireceği tehdidinde bulundu. İsraillilere yönelik bu direniş mesajı, bölgesel arabulucular aracılığıyla iletildi.

Cenin ve Nablus'taki Ketaib-ü Şüheda'yı el-Aksa'nın özellikle Kudüs Tugayları (Saraya el-Kudüs) olmak üzere Gazze'deki direniş gruplarıyla çok iyi ilişkileri var.

Rasthaber

Yorumlar