İsmail Heniyye Arabuluculara Net Mesaj Verdi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin basın danışmanı Tahir En-Nunu, bazı çevrelerin, tavırlarını öğrenmek amacıyla hareketin lideri İsmail Heniyye ile irtibata geçmeye başladıklarını ve kendi ifadeleriyle "durumun daha da gerginleştirilmemesi" yönünde taleplerde bulunduklarını söyledi.  

Görüntülenme: 564 Tarih: 30 Mayıs 2022 15:34
İsmail Heniyye Arabuluculara Net Mesaj Verdi

Tahir En-Nunu dün (29 Mayıs Pazar) gece yaptığı basın açıklamasında, Heniyye'nin bu şekilde irtibata geçenlere, Kudüs'te ve Mescidi Aksa'da yapılanların asla affedilmeyeceğini ve direnişin Filistin topraklarından ve Kudüs'ten işgalciyi tamamen söküp atıncaya kadar yoluna devam edeceğini kesin bir dille söylediğini belirtti. 

Nunu, Heniyye'nin işgal altındaki Filistin topraklarında olan bitenler hakkında hiçbir tarafa taahhütte bulunmasının ve yapılan saldırılara karşılık verilmeyeceğine dair garanti vermesinin söz konusu olamayacağını ifade ederek, yapılanların tüm Müslümanlara ve yeryüzündeki bütün özgür insanlara yönelik saldırı olduğunu vurguladığını dile getirdi.

Bayrak yürüyüşü planından vazgeçmesi için işgal rejimine söze gelir bir baskı yapmayan muhtelif tarafların, yürüyüşün hemen ardından Filistinli liderlerle irtibata geçerek, "durumun daha da gerginleştirilmemesi" yönünde taleplerde bulunmaları ise düşündürücü.

Filistin halkının tüm tepkilerine ve direnişin bütün uyarılarına rağmen işgalci siyonist rejim dün Kudüs'te fanatik yahudilerin bayrak yürüyüşü düzenlemelerine izin vermekte ısrar etmiş, onların yürüyüşlerini düzenlemelerine imkan vermek amacıyla Eski Kudüs ve Mescidi Aksa'yı asker ve polis karargahına çevirmiş, yapılan saldırılarda 80 civarında insan yaralanmış, onlarca kişi de gözaltına alınmıştı. 

Yürüyüşe katılan ırkçı fanatik yahudiler İslam peygamberine çirkin bir şekilde hakaret etmiş, Filistinlileri tahrik amaçlı ırkçı sloganlar atmışlardı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar