Halil El Hayye: Mescid-i Aksa Ümmetin Düşmanlarıyla Mücadelesinin Adresidir

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Halil el-Hayye, Filistin davasının ümmetin birliğinin ve Mescid-i Aksa’nın da ümmetin düşmanlarıyla mücadelenin adresi olduğunu ifade etti. 

Görüntülenme: 608 Tarih: 09 Temmuz 2022 04:33
Halil El Hayye: Mescid-i Aksa Ümmetin Düşmanlarıyla Mücadelesinin Adresidir

Halil el-Hayye, Gazze kent merkezinde bu sabah (9 Temmuz Cumartesi) kılınan bayram namazının ardından okuduğu bayram hutbesinde, ümmetin düşmanlarının pusulayı başka yöne çevirmek ve Mescid-i Aksa’yı mücadelenin adresi olmaktan çıkarmak istediklerini fakat başarılı olamadıklarını belirterek, yeryüzünün doğusunda ve batısında inanan insanların Filistin ve Mescid-i Aksa için seslerini yükselttiklerini söyledi.
 

Filistin halkının ve direnişinin kendi iç savaşlarıyla meşgul olan ümmetin umudu olduğunu kaydeden el-Hayye, “Cezayir Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında Cezayir özel kuvvetleri askerlerinin Gazze için slogan attıklarını işittik” dedi.
 

Müslümanların bayramlarının Allah’a ibadet ve sevinç günleri olduğuna dikkat çeken el-Hayye, Kurban Bayramının kurban günü olduğu gibi aynı zamanda Müslümanlar için umut ve müjde günü de olduğunu dile getirdi.
 

İşgal rejimiyle ilişkilerini normalleştiren rejimlerin Filistin davası için kötülük istediklerini belirten el-Hayye, söz konusu rejimlerin başarısız olacaklarını, Filistin davasının ümmetin vicdanında yer aldığını kaydetti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar