İsmail Heniyye'den Nasıruddin Eş-Şair'e Geçmiş Olsun Telefonu

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, dün (22 Temmuz Cuma) suikast girişimine maruz kalan eski Başbakan Yardımcısı Nasıruddin Eş-Şair ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Görüntülenme: 530 Tarih: 23 Temmuz 2022 11:31
İsmail Heniyye'den Nasıruddin Eş-Şair'e Geçmiş Olsun Telefonu

Nasıruddin Eş-Şair’e desteğini ifade eden Heniyye, suikast girişiminin milli ahlaklarına aykırı haince bir cinayet olduğunu, sadece işgalcilere ve işbirlikçilerine hizmet ettiğini söyledi.
 

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’tan suikast girişimi olayının bir an önce aydınlatılmasını ve suçluların yargılanmasını isteyen Heniyye, tüm Filistinlilerin bu menfur eylem karşısında öfkeye kapıldıklarını dile getirdi.
 

Büyük bir milli şahsiyeti hedef alan suikast girişiminin tehlikesine dikkat çeken Heniyye, bu metodun özgür insanları susturamayacağını ve Filistin dahilinde zor sonuçlara yol açacağını ifade etti.
 

Filistin eski Yüksek Öğretim ve Eğitim Bakanı ve Filistin'in tanınmış akademisyenlerinden Prof. Dr. Nasıruddin Eş-Şair, dün Batı Şeria'nın Nablus şehrinde kimliği belirsiz kişiler tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda yaralandı. 
 

Saldırganların arabalarıyla Eş-Şair'in arabasının önünü kestikleri, arabanın içinden silahla ateş ettikleri ve yapılan saldırıda ünlü akademisyenin ayağına 6 mermi isabet ettiği belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar