Kudüs'te Direniş Eylemi: 9 Siyonist Yaralı

Kudüs’ün Eski Belde semti yakınlarında bugün (14 Ağustos Pazar) erken saatlerde Filistinli bir direnişçinin gerçekleştirdiği ateş açma eyleminde 9 Yahudi yerleşimci yaralandı. Yaralılardan 4’ünün durumunun ağır olduğu bildirildi. 

Görüntülenme: 528 Tarih: 14 Ağustos 2022 13:00
Kudüs'te Direniş Eylemi: 9 Siyonist Yaralı

İşgal rejimi televizyonu, ateş açma eyleminin 10 ila 15 saniye arasında sürdüğünü ve tek bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini, Filistinli eylemcinin bir otobüse ve iki otomobile 10 el ateş ettiğini ve daha sonra olan yerinden kaçtığını söyledi.
 

İşgal rejimi televizyonu 13’üncü kanalının konuyla ilgili yayınladığı haberde, Kudüs’teki ateş açma eyleminde 9 Yahudi yerleşimcinin yaralandığı belirtildi.
 

İşgal rejimi medyası, yaralılardan 3’ünün durumunun ağır, birinin durumunun oldukça kritik ve 4’ünün yaralarının ise orta ve hafif dereceler arasında değiştiğini ifade etti.
 

Eylemle ilgili gelen ilk bilgilerde Kudüs’ün El-Mağaribe Kapısı bölgesinde üç yerde gerçekleştirilen eylemde 7 kişinin yaralandığı bildirilirken daha sonra yaralı sayısının 9 olduğu kaydedildi.
 

İşgal rejimi televizyonu 12’inci kanalı, ateş açma eylemini gerçekleştiren kişinin bir otobüsü, bir otomobili ve bir yayayı hedef aldığını söyledi.
 

İşgal güçlerinin bölgeyi giriş çıkışa kapattığı ve Filistinli direnişçiyi yakalamak için arama başlattığı açıklandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar