İkrime Sabri'den Kudüs ve Mescidi Aksa Uyarısı

Mescidi Aksa'nın hatiplerinden ve vaizlerinden Şeyh İkrime Sabri, Kudüs ve Mescidi Aksa'nın bu günlerde çok zor bir dönemden geçtiğini dile getirerek Mescidi Aksa'da çıkarılan yangınların bitmediğini ifade etti.  

Görüntülenme: 715 Tarih: 20 Ağustos 2022 17:37
İkrime Sabri'den Kudüs ve Mescidi Aksa Uyarısı

21 Ağustos 1969 tarihinde Mescidi Aksa'da çıkarılan ve burada büyük bir tahribata neden olan yangının yarın 53. yıl dönümü idrak edileceği için açıklamada bulunan İkrime Sabri, yangının işgalcilerin baskınlarıyla, Kudüslülerin gayri menkullerinin zorla ellerinden alınmasıyla, arazilerinin gasp edilmesiyle, yahudileştirme çalışmalarıyla, insanlarının esir edilmesiyle veya sürgün edilmesiyle, ağır vergiler uygulanmasıyla, ırkçı tasfiye politikalarıyla devam ettiğini dile getirdi. 

Sabri, Kudüs'e ve Mescidi Aksa'ya sahip çıkmanın, onu korumanın, ona destek vermenin tüm Müslümanların görevi olduğunu hatırlattı. 

Mescidi Aksa'nın hatibi; "Aksa'nın özgürleştirilmesi, gasp edilen hakların geri alınması, Allah yolunda çalışma ve cihad ile mümkün olabilecektir. Bu, inanç ve imandır. İkramı bol yüce yaratıcının hükmünün gereğinin yapılmasıdır." dedi. 

Sabri, işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı tehdit eden uygulamalarının ve saldırganlıklarının sürekli arttığına dikkat çekti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar