Siyonist General Gadi Eizenkot'tan Batı Şeria İtirafı

İşgal ordusu eski genelkurmay başkanlarından Gadi Eizenkot, Batı Şeria’nın şu an 2005’deki El-Aksa İntifadası’ndan bu yana en tehlikeli durumda olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 345 Tarih: 16 Ekim 2022 21:41
Siyonist General Gadi Eizenkot'tan Batı Şeria İtirafı

Eizenkot, dün gece yaptığı açıklamada, Filistinlilerin eylemlerinin çoğunun bıçaklama ve otomobille çarpma eylemlerinden ateş açma eylemlerine dönüştüğüne dikkat çekti.
 

Solcu Meretz Partisi Genel Başkanı Zehava Gal-On da Batı Şeria’da Filistinlileri sistematik bir şekilde öldürme operasyonlarının her geçen gün arttığına dikkat çekerek işgal askerlerinin dizginlenmesi çağrısında bulundu.
 

İşgal rejimi Ordu Bakanı Benny Gantz ise Zehava Gal-On’un açıklaması üzerine yaptığı yorumda Batı Şeria’daki ateş açma emirlerinin güvenlik durumlarına göre genelkurmay başkanı ve ordu komutanları tarafından verildiğini öne sürdü ve Meretz Partisi Genel Başkanı’nı işgal ordusunun sükuneti yeniden sağlama çabalarına zarar vermekle suçladı.
 

Batı Şeria’nın genelinde ve özellikle de Nablus ve Cenin’de işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda artış görülürken, işgal ordusu da Filistinlilerin eylemlerinin ardından gerçekleştirdiği operasyonlarını yoğunlaştırdı.
 

Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışmalarda ve gerçekleştirilen eylemlerde 8 Filistinli şehit olurken 2 işgal askeri öldü ve 32 işgalci de yaralandı.
 

Geçen hafta Batı Şeria’da 162 noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Filistinli direnişçiler 40 ateş açma, 66 el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli atma eylemi gerçekleştirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar