İrlanda Milletvekli Clare Daly Avrupa'nın Çifte Standardını Eleştirdi

Avrupa Parlamentosu üyesi İrlanda milletvekili Clare Daly’nin Avrupa Parlamentosu’nun bir oturumunda yaptığı konuşma son günlerde sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaşılıyor. 

Görüntülenme: 577 Tarih: 17 Ekim 2022 01:24
İrlanda Milletvekli Clare Daly Avrupa'nın Çifte Standardını Eleştirdi

“Ukrayna'ya daha çok silah gönderilmeli” çağrısına tepki gösteren Daly, söz konusu konuşmasında, Ukrayna’ya silah desteği için çağrıda bulunanların aynı çağrıyı Filistin veya Yemen halkı için yapmamalarını gülünç bulduğunu söyledi.
 

Ukrayna’daki savaşın korkutucu bir aşamaya ulaştığına işaret eden Daly, Ukrayna’nın savaşı sürdürmeye teşvik edilmemesi gerektiğini dile getirdi.
 

İrlandalı kadın milletvekili, savaşa karşı olmanın Ukrayna’ya ya da Avrupa Birliği’ne karşı olmak ve Rusya’yı desteklemek anlamına gelmediğini, bilakis doğru mantığın gereği olduğunu ifade etti.
 

Avrupa Parlamentosu’ndaki çifte standarda dikkat çeken Daly, sürekli Ukrayna’nın silahlandırılmasından bahsedildiğini işittiklerini, bir kez dahi olsa Filistin halkının veya Yemen halkının silahlandırılmasının konuşulduğunu duymadıklarını bildirdi.
 

Daha önce de Filistin halkını destekleyen açıklamalarda bulunan İrlandalı milletvekili, geçen yıl Mayıs ayında Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı bir konuşmada da Filistin halkına destek olmanın antisemitizm olarak nitelendirilmesini eleştirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar