Şeyh İkrime Sabri'den Kudüslülere Övgü

Mescidi Aksa'nın hatiplerinden Şeyh İkrime Sabri Kudüslülerin güçlü bilinçlerinin, işgal rejiminin Kudüs'ün tamamına hakim olmayı ve orayı bütünüyle Filistinlilerden almayı amaçlayan planlarının önünde güçlü bir duvar oluşturduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 483 Tarih: 24 Ekim 2022 16:12
Şeyh İkrime Sabri'den Kudüslülere Övgü

Sabri yaptığı basın açıklamasında siyonist işgalcinin Kudüs'ü askeri olarak işgal etmesinden sonra insan, taş, ağaç türünden her ne varsa hepsini hedefine yerleştirdiğini, kuşatmak ve Kudüslüleri ekonomi, eğitim ve sağlık alanları dahil bütün her alanda sıkıştırmak suretiyle yahudileştirmeye çalıştığını dile getirdi. 

Sabri açıklamasında, işgal güçlerinin bütün bu baskılarının Kudüslülerin dirençlerini kıramadığını, onların her şeye rağmen direnmeye devam ettiklerini, işgalci her ne zaman onlara darbe vursa onların dirençlerinin ve dayanışmalarının arttığını belirtti. 

Şeyh İkrime Sabri, işgal rejiminin ve onun yerleşimcilerinin İslami kutsal mekanlara yeni saldırılar planladıklarını, bunun için fırsat olarak değerlendirebilecekleri her şeyden yararlanmak istedikleri, her yıl yahudi bayramlarını Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenlemek için bir fırsat olarak değerlendirdiklerini vurguladı. 

Kudüslülerin büyük bir kararlılıkla ve Mescidi Aksa'da ribat (nöbet) görevlerini yerine getirmek suretiyle burayı savunduklarını, ancak Kudüslülerin görevlerini yerine getirmelerinin Arap dünyasının ve İslam dünyasının burayla ilgili sorumluluklarını ortadan kaldıramayacağını hatırlattı. 

Sabri, işgal rejiminin kutsal şehire yönelik yahudileştirme çabalarını sürdürdüğünü ve Mescidi Aksa'yı zaman ve mekan yönünden paylaştırmak için emrivaki oluşturmaya çalıştığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar