Filistin Direniş Gruplarından Azerbaycanlı Mücahid Alim Tale Bağırov'a Destek

Azerbaycan Müslüman Birlik Hareketi Lideri Tale Bağırov, İslami kimliği ve çalışmalarından ötürü yıllardır cezaevlerinde bulunuyor. 

Görüntülenme: 614 Tarih: 08 Aralık 2022 09:08
Filistin Direniş Gruplarından Azerbaycanlı Mücahid Alim Tale Bağırov'a Destek

Bağırov, geçtiğimiz günlerde yeni bir cezaevine sevk edildi. Bağırov, sevk edildiği cezaevinde ağır işkencelere maruz kaldı. İşkenceleri protesto amaçlı açlık grevi yapan Tale Bağırov, dünya Müslümanlarından destek bekliyor.

Filistin Mücahidler Hareketi'nden Hacı Tale Bağırov'a Destek Mesajı

Ümmetin ve Filistin davasının yılmaz savunucusu Hacı Tale Bağırov’un Azerbaycan hapishanelerinde tutuklanmasını üzüntüyle karşılıyoruz.

Azerbaycanlı yetkililere, İslam alim Bağırov’un bir an önce serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Onun tutuklu bulunması dünya ve ümmetin özgür ruhlu insanları tarafından kabul edilemez.

Bu vesileyle dünyanın çeşitli yerlerindeki hapishanelerinde tutuklu bulunan tüm Filistin davası destekçileriyle dayanışma içerisinde olduğumuzu yineliyoruz.

Tüm hükümet ve sivil toplum kuruluşlarını, Bağırov’u ve Filistin davasını savundukları için haksız yere tutuklanan herkesi serbest bırakmaya çağırıyoruz.

Filistin Mücahidler Hareketi Basın Sözcüsü Mümin Aziz

Irak Kürdistanı İslamî Hareketi'nden Hacı Tale Bağırov'a Destek Mesajı

Biz Irak Kürdistan Adalet Topluluğu olarak zorba rejimlerin baskıcı hapishanelerindeki tüm mazlum ve tutuklularla dayanışma içerisinde olduğumuzu yineliyoruz. Bu açıdan Azerbaycanlı lider Tale Bağırov'un tutuklanmasını kınıyor ve her nerede olurlarsa olsunlar tüm mahkumlara iyi muamele edilmesini talep ediyoruz.

Muhammed Hakim - Grubun resmi sözcüsü

Filistin Direniş Komiteleri’nden Hacı Tale Bağırov'a Destek

Büyük İslam Alimi Hacı Tale Bağırov’un Azerbaycan hapishanelerinde tutuklanıp işkencelere maruz bırakılmasını esefle kınıyoruz.

Azerbaycan’daki iktidar makamlarını, İslam Alimi Bağırov ve kardeşlerini derhal serbest bırakmaya çağırıyoruz.

Ümmetin tüm halkları ve dünyanın özgür ruhlu insanlarını seslerini yükseltmeye ve ebedi Filistin davamızın onurlu savunucusu ve daimi destekçisi Hacı Tale Bağırov’u desteklemeye çağırıyoruz.

Filistin Halk Direniş Komiteleri Sözcüsü Ebu Mücahid

İslam alimi Hacı Tale Bağırov, 2011’de Azerbaycan'da başörtüsü yasağına karşı tavrı ve söylemi nedeniyle ilk kez tutuklanmış, daha sonra hakkında evinde silah ve uyuşturucu madde bulundurmak suçlaması ile hapis cezasına çarptırılmış ve ağır işkencelere maruz kalmıştır. 

rasthaber

Yorumlar