Siyonist Güçler Cenin Mülteci Kampına Saldırdı: 2 Şehit

Siyonist işgal güçlerinin bugün (19 Ocak Perşembe) sabahın erken saatlerinde, Filistin'in Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Cenin Mülteci Kampı'na düzenledikleri baskında iki Filistinli şehit edildi.  

Görüntülenme: 356 Tarih: 19 Ocak 2023 15:23
Siyonist Güçler Cenin Mülteci Kampına Saldırdı: 2 Şehit

İbnu Sina Hastanesi'ndeki tıbbi kaynakların verdiği bilgilere göre işgalcilerin saldırılarında şehit edilenlerden birinin 58 yaşındaki Cevad Ferid Hüseyin Bevakıne isimli bir öğretmen, diğerinin ise özgürleştirilmiş eski esirlerden ve İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı durumundaki Kudüs Tugayları'nın Cenin Tugayı saha komutanlarından 27 yaşındaki Edhem Muhammed Basim Cebbarin olduğu öğrenildi. 

İlk yardım ekiplerinin ve görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre öğretmen Bevakıne, Cebbarin isimli gencin saldırıya uğraması üzerine ona ilk yardım müdahalesinde bulunması sırasında işgal güçlerinin saldırısına maruz kaldı. Cebbarin isimli gencin ise Cenin Mülteci Kampı'nın Es-Sahe mıntıkasında bulunan evinin önünde saldırıya uğradığı belirtildi. 

İşgal güçleri sağlık ekiplerinin ve ambulansların mülteci kampına girmesine engel olduğu için ahali ağır yaralanan söz konusu iki kişiyi özel araçla İbnu Sina Hastanesi'ne ulaştırdı. Ancak her ikisi de almış oldukları yaraların tesiriyle hastaneye ulaştırılmalarından kısa bir süre sonra hayatlarını kaybetti.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri kalabalık bir askeri birlikle mülteci kampına baskın düzenledi ve evlerin çatılarına keskin nişancılarını yerleştirdiler. 

Kaynaklar baskın yüzünden şiddetli çatışmalar çıktığını ve işgal güçlerinin yoğun bir şekil gaz ve ses bombaları attıklarını, silahlarla da saldırdıklarını, bu yüzden iki kişinin şehit olduğunu, biri karnından, biri baldırından, biri de omuzundan olmak üzere üç kişinin de yaralandığını dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar