Korsan İsrail Güçleri Hatice Huvays'ı Esir Aldı

İsrail işgal güçleri bugün (15 Mart Çarşamba) akşam saatlerinde, Kudüslü bayan aktivistlerin en etkili olanları arasında yer alan ve Mescidi Aksa'nın gönüllülerinden (murabıtlarından) öğretmen Hatice Huvays'ı gözaltına aldı.  

Görüntülenme: 545 Tarih: 16 Mart 2023 01:49
Korsan İsrail Güçleri Hatice Huvays'ı Esir Aldı

Yerel kaynaklar işgal güçlerinin onu Babu'l-Esbat'tan geçmekte olduğu sırada gözaltına aldıklarını ve soruşturma için El-Kışla Gözaltı Merkezi'ne götürdüklerini haber verdi. 

Hatice Huvays dün Mescidi Aksa'da nöbetlerin ve itikafların artırılması suretiyle buranın daha çok canlandırılması, işgal baskınlarına ve siyonist işgal rejiminin planlarına karşı korunması için hareketliliğin artırılması çağrısı yapmıştı. 

Huvays yaptığı açıklamada, işgal rejiminin Mescidi Aksa'yla ilgili tehlikeli planlarını hayata geçirebilmek için bölgenin içinden geçtiği zorlu dönemi bir fırsat olarak değerlendirmeye çalıştığı hatırlatmasında bulunarak ona bu fırsatın verilmemesi, işgalci tüm planlarından vazgeçinceye kadar Mescidi Aksa'daki hareketliliğin sürekli sürdürülmesi gerektiğini vurgulamıştı. 

Huvays, Mescidi Aksa'yla ilgili gönüllü hizmetlerinden ve ribat faaliyetlerinden dolayı 2011 yılından beri işgal rejiminin baskılarına maruz kalıyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar