Jerusalem Post Gazetesinden Tarihi İtiraf

Siyonistlere ait Jerusalem Post gazetesi bugünkü (11 Nisan Salı) sayısında son dönemde vuku bulan Suriye, Lübnan ve Gazze tarafından füzeler atılması ve Mescidi Aksa'da yaşanan olaylar hakkında yayınladığı yorumda bu olayların artık İsrail'in savaş çıkarılması konusunda karar verme konumunda olmadığını teyit ettiğini vurguladı.  

Görüntülenme: 556 Tarih: 11 Nisan 2023 08:27
Jerusalem Post Gazetesinden Tarihi İtiraf

Yorumda, "Bir kişinin bu sonucu, Hamas'ın muhtelif alanlarda nitelikli ilişkilerinde bir referans puanı olarak kullandığı 2014 ve 2021 Gazze savaşlarından da çıkarması mümkündür." ifadesine yer verildi. 

Yorumda Hamas'ın artık Kudüs çevresinde kendine özel ateş halkasını daha sistemli bir şekilde oluşturmanın yolunu öğrendiğine dikkat çekildi. 

Yorumda, "İsrail'in düşmanları artık farklı cephelerden saldırıda bulunmaları durumunda bunun sadece İsrail ordusunun karşılık vermesini güçleştirmekle kalmayacağının, İsrail'de, bölgede ve tüm dünyada bir izlenim oluşturacağının ve İsrail'i içinden çıkılması zor bir kaosa sürekleyeceğinin farkındalar." ifadesine yer verildi. 

Bu arada Jerusalem Post gazetesi işgalci siyonistleri tümüyle ümitsizliğe sevk etmemek için işgal ordusunun bunun farkında olduğu ve aynı anda farklı cephelerde savunma sistemini harekete geçirebilmek için gerekli düzenlemeleri ve uyarlamaları yaptığı iddiasında bulundu. Ama gazete işgal rejiminin çevredeki oluşumları füze saldırıları düzenlemekten vazgeçmeye zorlayacak bir caydırıcı güce sahip olduğu konusunda tereddütlerinin olduğuna da dikkat çekti. 

İşgal rejiminin Mescidi Aksa'da itikafa girenlere ve namaz kılanlara yönelik baskın ve saldırılarından sonra 1948'de işgal edilmiş bölgenin Gazze çevresindeki yerleşim alanlarına ve Lübnan ve Suriye sınırlarına yakın kuzey kesimlerine füze saldırıları gerçekleştirilmesi, atılan füzelerin hedefine giren bölgelerde gerginliklere neden olmuştu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar