İsmail Heniyye'den Dünya Kudüs Günü Açıklaması

Hamas lideri İsmail Heniyye, İmam Humeyni tarafından Ramazan’ın son Cuması olarak ilan edilen Dünya Kudüs Günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu. 

Görüntülenme: 530 Tarih: 15 Nisan 2023 08:54
İsmail Heniyye'den Dünya Kudüs Günü Açıklaması

Heniyye, gelinen noktada Batı Şeria’nın İsrail’e karşı ileri bir mevzi haline geldiğini ifade etti. Heniyye, ‘Aksa’da yapılan itikaflar cihat hükmündedir’ dedi.

Gazze’nin ardından Siyonistlerin işgali altındaki Batı Şeria kentinde de direnişin tırmandığına dikkat çeken Heniyye, ‘ Filistin’in güneyinden Lübnan’ın güneyine, Ürdün Vadisi’nden Tel Aviv’deki operasyona kadar direnişin ortaya koyduğu eylemlilik hali Mescid-i Aksa’nın muhafızlığından vazgeçmeyeceğimizin apaçık delilidir’ ifadelerini kullandı.

‘İmam Humeyni tarafından ilan edilen Uluslararası Kudüs Günü’nü selamlıyorum” diyen Heniyye, bu günde ümmetin halklarının Rasulullah’ın yolundan yürüyeceklerine dair ahitlerini tazelediklerini kaydetti.

Heniyye, ‘Filistin’in mücadelesinin zaferle sonuçlanacağını müjdeleyen 3 önemli değişkeni müşahede ediyoruz” dedi ve bunları şöyle açıkladı:

“Birincisi Batı Şeria’da direniş yükselişe geçerek Siyonistleri tehdit edecek noktaya geldi. İkincisi Siyonist rejim kendi içindeki karışıklıkları yönetemiyor ve bölünmenin eşiğinde. Üçüncüsü ise küresel planda Amerika’nın etkisi ve gücü hızla azalıyor.”

Hamas lideri, son olarak imzalanan İran-Suud anlaşmasını da tebrik ederek, bu anlaşmanın bölgeye olumlu yansımaları olmasını temenni etti.

İSLAMİ ANALİZ

Yorumlar