Emir Abdullahiyan Nasrallah İle Görüştü

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri, İran Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede; bugün, düşman baskılarına rağmen Lübnan ve Filistin'deki direnişin en iyi ve en güçlü durumda olduğunu, Siyonist rejimin ise son yılların en kötü ve en zayıf durumunda olduğunu vurguladı. 

Görüntülenme: 320 Tarih: 29 Nisan 2023 15:56
Emir Abdullahiyan Nasrallah İle Görüştü

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah ile yaptığı görüşmede; işgal altındaki Filistin'deki gelişmeler de dahil olmak üzere son bölgesel ve uluslararası gelişmeler masaya yatırıldı ve fikir alışverişinde bulunuldu. 
Hizbullah Genel Sekreteri bu görüşmede Tahran ile Riyad arasında varılan mutabakata dikkat çekmiş ve bunun bölge üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekmiştir. 
Seyyid Hasan Nasrullah, Siyonist rejim içinde artan iç bölünme ve bölünmelerin varlığını işgalci rejimin zayıflığının alametlerinden biri olarak değerlendirdi. 
Son gelişmeler arasında Filistin'deki son gelişmeleri, cihatçı grupların ve Filistin ulusunun kahramanca direnişini ve kutsal Kudüs'teki İslami kutsal mekanlara destekte küresel birlik ve beraberliği Şerif olarak nitelendirdi.
Seyyid Hasan Nasrullah, İslam İnkılabı Lideri'nin, İran hükümetinin ve halkının bölgede istikrar ve güvenliğin sağlanmasına yardımcı olma konumlarını övdü ve "Bugün, düşmanların baskısına rağmen Lübnan ve Filistin'deki direnişin en iyi ve en güçlü durumda olduğunu, Siyonist rejimin ise son yılların en kötü ve en zayıf durumunda olduğunu" söyledi.
Seyyid Hasan Nasrullah, "Yaşanan değişimlerle birlikte bölge insanlarını parlak ve muzaffer bir gelecek bekliyor. Bu toplantıda bazı önemli bölgesel ve uluslararası konular ele alındı." diye devam etti.
Emir Abdullahiyan da bu görüşmede; Hizbullah Genel Sekreteri, İran'ın Ukrayna, Afganistan'daki gelişmeler, Avrupa, Sudan, Filistin'deki durum, İran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ile işbirliği ve İran'ın yaptırımların nasıl kaldırılacağına ilişkin görüşleri hakkında Lübnan'a bilgi verdi.

tesnim

Yorumlar