Hamas Nekbe'nin Yıldönümü Münasebetiyle Bir Açıklama Yayınladı

 

Görüntülenme: 459 Tarih: 15 Mayıs 2023 10:44
Hamas Nekbe'nin Yıldönümü Münasebetiyle Bir Açıklama Yayınladı

Filistin toprakları üzerinde, küresel emperyalizmin ve İngiliz işgal yönetiminin planlarıyla siyonist terör örgütlerinin devlet ilan edildiği ve Filistin halkı tarafından Büyük Felaket (Nekbe) olarak isimlendirilen olayın 75. yıl dönümü münasebetiyle açıklama yapan İslami Direniş Hareketi (Hamas) Filistin halkının savaşının ve direnişinin Filistin tamamen bağımsız oluncaya kadar süreceğini dile getirdi. 

Açıklamasında, işgal güçlerinin son saldırıları karşısında Gazze'nin gösterdiği kararlılık ve verdiği direnişe de temas ederek Filistin halkının bu savaşa birlik ve bütünlük içinde girdiğini vurguladı. 

Hamas açıklamasında, siyonist işgalcilerin mübarek Filistin topraklarını işgal etmelerinin üzerinden 75 yıl geçtiğini, işgalcilerin bu süre içinde çok büyük katliamlar gerçekleştirdiklerini ve büyük cinayetler işlediklerini, çeşitli düşmanca planlarını devreye soktuklarını fakat Filistin halkını boyun eğmeye zorlama politikalarında hiçbir zaman başarılı olamadıklarını, Filistin halkının asla davasından ve haklarından vazgeçmeyeceğini dile getirdi. 

Hamas, Büyük Felaket'in 75. yıl dönümü münasebetiyle, siyonist zulüm ve işgal karşısında direnerek hayatlarını feda eden aziz şehitleri bir kez daha saygıyla andıklarını ve onların ruhları için Yüce Allah'tan rahmet dilediklerini, onların Filistin halkının davası, toprağı ve mukaddes mekanları için hayatlarını feda etmiş öncüler olduklarını ve onların yollarını sürdüreceklerini ifade etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar