Azerbaycan İle Gasıp İsrail Arasındaki İlişkiler Gelişiyor (Analiz)

İlham Aliyev hükümetinin yetkilileri hala ırkçı İsrail rejimi ile ilişkileri daha da genişletmeye çalışıyor. Bu bağlamda Siyonist rejimin başkanı "İshak Herzog", "İlham Aliyev" hükümetinin davetlisi olarak dün (30 Mayıs Salı) Azerbaycan Cumhuriyeti'nin başkenti Bakü'ye gitti. 

Görüntülenme: 367 Tarih: 31 Mayıs 2023 09:25
Azerbaycan İle Gasıp İsrail Arasındaki İlişkiler Gelişiyor (Analiz)

Siyonist rejim elebaşı Isaac Herzog'un iki günlük Bakü’ye gezi planları kapsamında Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesi ve sahte İsrail rejiminin kuruluşunun 75. yıl dönümü törenlerine katılması açıklandı.
Son yıllarda iki taraf, askeri, siyasi, ekonomik ve kültürel işler başta olmak üzere her alanda işbirliğini genişletti. Isaac Herzog'un Bakü ziyareti geçen yıl bu günlerde yapılırken, Siyonist rejimin eski Başbakanı ve Siyonist rejimin eski Savaş Bakanı "Ehud Barak" Bakü'yü ziyaret ederek İlham Aliyev hükümetinin yetkilileriyle görüştü.
Görünüşe göre Bakü hükümet yetkilileri, Kafkasya bölgesinde askeri harekat riskini azaltmak için ırkçı İsrail rejimi ile ilişkilerin genişletilmesine öncelik vermiş durumda. Görünen o ki, "İlham Aliyev" hükümetinin bölgede toprak genişletme siyasetlerini gerçekleştirmek hedefleri çerçevesine, uluslararası siyonizmin desteğini almak yer alıyor.
İlham Aliyev hükümetinin bu politikasından haberdar olan Siyonist rejim yetkilileri, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin askeri, siyasi, kültürel ve hatta idari yapılanmalarına her geçen gün daha fazla sızmaktadırlar.
"İlham Aliyev" hükümet yetkililerinin ırkçı İsrail rejimine tek taraflı güveni, Bakü hükümetinin politikalarının yanlışlığını bir kez daha kanıtladı. Bu bağlamda Azerbaycan Cumhuriyeti Müslüman halkının yapıcı görüşleri şüphesiz daha etkili görünmektedir.
 İsrail'deki mevcut kaotik durumda, işgal altındaki Filistin topraklarında bu gayrimeşru rejimin daha ne kadar dayanabileceği belli değil. Amerikalı yetkililer daha önce de İsrail vatandaşlarının Filistin dışında yaşayabilecekleri başka topraklar olduğunu vurgulamışlardı. Görünüşe göre Amerikan yetkilileri başka topraklardan Azerbaycan Cumhuriyeti'ni kastetmişler.
Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın Siyonist rejimin diplomat ve askerlerine özel imtiyazlar verme kararı, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Müslüman halkı İsrail ile herhangi bir ilişkinin genişletilmesine hala karşı çıkarken gerçekleşiyor. "İlham Aliyev" hükümeti, Azerbaycan Cumhuriyeti Müslümanlarına karşı şiddet kullanarak ve Şii kültürünün yayılmasına sayısız kısıtlamalar getirerek dünyanın ikinci Şii ülkesindeki Siyonist, Vahhabi ve Nurçi akımlarına sızma olanağı sağlıyor.
Bakü hükümetinin İsrail ile ilişkilerini sorgusuz sualsiz genişletme çabalarına rağmen, karşı taraf sadece bilgi toplamaya ve Azerbaycan Cumhuriyeti toplumunun ve bölge halklarının gerçeklerini gözlemlemeye çalışıyor. Bölgesel ve dünya medyasının ifşaatlarının tümü, İsrail rejiminin gecikmeden hareket ettiğini kanıtlıyor. Nitekim İsrail şirketi N. S. O. (Pegasus), Azerbaycan Cumhuriyeti yetkililerinin ve Müslüman halkının cep telefonlarını dinledi.
Bu gerçeklerin, "İlham Aliyev" hükümetinin İsrail'le ilişkileri olabildiğince genişletme yönündeki etkisiz politikalarının önünde ifşa edilmesi, İlham Aliyev başta olmak üzere Bakü yetkililerinin Türkiye'ye yol açmak gibi küçük yayılmacı hedefler ve Siyonist rejim yardımıyla bölgede güvensizlik yaratmak için Azerbaycan Cumhuriyeti iki eliyle yabancılara teslim ettiğini gösteriyor.
Tüm bu gerçekler nedeni ile Azerbaycan cumhuriyetinin gelecek nesilleri, Aliyev hanedanı adını, bölgenin tarihinde en işlevsiz ve acı hükümranları olarak kayda geçirecektir.

parstoday

Yorumlar