Korsan İsrail Filistinli 40 Esiri Hücre Hapsinde Tutuyor

 

Görüntülenme: 209 Tarih: 10 Ağustos 2023 01:32
Korsan İsrail Filistinli 40 Esiri Hücre Hapsinde Tutuyor

Siyonist işgal rejimi Filistinli esirlere çeşitli şekillerde işkence etmeye ve baskı uygulamaya devam ediyor. İşkence uygulamalarından biri de hücre hapsi cezası. Hücre hapsine mahkum edilen esirlerin bütün dünyayla irtibatları kesiliyor. Bu uygulama ise bir tür psikolojik işkence. Tutuldukları hücrelerdeki şartların çok kötü olması sebebiyle esirler bedensel yönden de işkenceye maruz kalıyor ve muhtelif hastalıklara yakalanabiliyorlar. 

İşgal rejimi halen Filistinli esirlerden 40 kişi hakkında hücre hapsi uygulamasını sürdürüyor. Bunların arasında İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden 58 yaşındaki Refet Nasif de yer alıyor. 

Refet Nasif işgal güçlerinin geçen yılın Haziran ayında Tulkerem'deki evine düzenledikleri baskında esir edilmişti. İşgal rejimi onu önce dört aylık idari hapse mahkum etti. İdari hapis, herhangi bir kanuni gerekçeye dayanılmaksızın ve ceza hükmü olmaksızın verilen hapis cezalarına deniyor. 

İşgal rejimi Nasif'i bir yıldan fazla süredir, hakkındaki idari hapis sürelerini uzatarak cezaevinde tutuyor. 

İşgal yönetimi onu önce Nakab Cezaevi'nde hücre hapsine mahkum etti. Sonra Mecdu Cezaevi'nin hücresine nakletti.

İşgal rejimi aynı zamanda 4 aydan beri Nasif'in aile efradı tarafından ziyaret edilmesini de engelliyor. 

Muhtelif müzmin hastalıklarının olduğunun bilinmesine rağmen işgal rejimi onu çok ağır şartlarda hücrede tutarak kendisine işkence etmeye devam ediyor. 

Nasif şimdiye kadar 13 yılı idari hapis olmak üzere toplamda 21 yıl esaret hayatı yaşamış durumda. 

İşgal zindanlarında halen 1200 idari tutuklu bulunuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar