Korsan İsrail Batı Şeria Üzerinde Tam Egemenlik Kurmak Istiyor

İşgal altında tuttuğu Filistin topraklarında ırkçı tasfiye politikası çerçevesinde sürekli Filistinlilerin evlerini yıkan, inşaat durdurma ihtarları veren siyonist işgal rejimi Filistinlilerden zorla gasp edilmiş araziler üzerine kurulu yahudi yerleşim merkezlerini genişletmek ve yeni yerleşim merkezleri oluşturmak için sürekli yeni projeler üretiyor.  

Görüntülenme: 161 Tarih: 30 Ağustos 2023 23:36
Korsan İsrail Batı Şeria Üzerinde Tam Egemenlik Kurmak Istiyor

İşgal hükümetinin ürettiği yeni yahudileştirme projeleriyle yeni emrivakiler oluşturmak istediği ve bu yolla Filistinlilerin Batı Şeria bölgesindeki bütün köylerini ve şehirlerini her taraftan yahudi yerleşim merkezleri kuşatmasına almayı amaçladığı belirtiliyor. 

Yahudi yerleşimciliği konusunda uzman olan Muhammed Subha, işgal rejimindeki mevcut hükümetin ortaklarının iktidara gelmeden önce Batı Şeria bölgesine yönelik yahudileştirme planları üzerinde çalışmalar yaptıklarına dikkat çekti. 

Subha, işgal rejiminin aşırı ırkçı bakanı Bezalel Smotrich'in iki yıl içinde 155 yahudi yerleşimi planı hazırladığını hatırlattı. Onun Batı Şeria'da geniş bir alan üzerinde egemenlik kurmayı hedefleyen yerleşim planları hazırladığını söyledi. 

Subha, Smotrich'in planlarına ek olarak Netanyahu hükümetinin de bu konuya öncelik vererek uzun vadeli yerleşim planları üzerinde çalıştığını belirtti.

  Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar