Şeyh Muhammed Selim'den Önemli Çağrı

Siyonist işgal güçlerinin tüm engellemelerine rağmen bugün (8 Eylül) yine Filistinliler Cuma namazlarını eda etmek için Kudüs'teki kutsal Mescidi Aksa'ya akın ettiler.  

Görüntülenme: 474 Tarih: 08 Eylul 2023 07:08
Şeyh Muhammed Selim'den Önemli Çağrı

İslami Vakıflar Dairesi'nin tahminlerine göre bugün Cuma namazında Mescidi Aksa'da 40 bin kişi toplandı. Gelenlerin arasında Kudüs ahalisinin yanı sıra, 1948 Bölgesi ahalisinden olanlar ve Batı Şeria bölgesinden Kudüs'e girebilenler de vardı.

Cuma hutbesini okuyan Şeyh Muhammed Selim, ribat görevini yerine getiren Müslüman ailenin korunmasının ve çocukların din ve Mescidi Aksa sevgisiyle yetiştirilmesinin önemi üzerinde durdu. 

Selim, cemaate Mescidi Aksa'daki ribatlarını artırmaları çağrısında bulunurken Filistinlilerin geneline de Mescidi Aksa ziyaretlerini ve burada ibadetlerini artırmalarını tavsiye etti.

Şeyh Selim mukaddes topraklarda dinin suçlu çıkarılması, müminlerin imajlarına zarar verilmesi ve mukaddes mekanlarının ellerinden alınması için hazırlanan tehlikeli planlar karşısında da dikkatli olunması uyarısında bulundu. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri Mescidi Aksa'ya yolcu taşıyan birçok otobüsün Kudüs'e girmesine veya Mescidi Aksa'ya ulaşmasına engel oldu. Ayrıca çok sayıda genci, Mescidi Aksa'da namaz kılma izinleri bulunmadığı iddiasıyla engelledi. 

Namaz öncesinde işgal askerleri ve polisleri Kudüs'ün cadde ve sokaklarını adeta karargaha çevirdiler.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar