Salih El Aruri: Hamas ve Hizbullah Ortak Hedefe Ulaşmak İçin Sürekli Koordinasyon Halinde

Üst düzey Hamas yetkilisi, Siyonist düşmana karşı mücadelenin ön saflarında Filistin ve Lübnan direnişlerinin sürekli koordinasyon ve temas halinde olduğuna dikkat çekerek, Gazze'ye yönelik bir kara saldırısı durumunda işgalcilerin kendileri için tarihi ve benzeri görülmemiş bir yenilgiye uğrayacaklarını vurguladı. 

Görüntülenme: 265 Tarih: 27 Ekim 2023 10:06
Salih El Aruri: Hamas ve Hizbullah Ortak Hedefe Ulaşmak İçin Sürekli Koordinasyon Halinde

Filistin Hamas Hareketi'nin siyasi ofisi başkan yardımcısı Salih el-Aruri, dün Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Biz ve Hizbullah ortak hedefimize ulaşmak için sürekli koordinasyon halindeyiz."

Savaşın İlk Gününde Seyyid Hasan Nasrallah İle Görüştük

Salih el-Aruri, el-Menar haber ajansına verdiği röportajda şöyle dedi: "Lübnan direnişinin liderleriyle sürekli toplantılar yapıyoruz ve Hizbullah'taki kardeşlerimiz bu savaşa her düzeyde katılıyor ve mevcut savaş hepimizin savaşıdır. Hizbullah yetkilileriyle yaptığımız tüm görüşmeler halka açık değil. Savaşın ilk gününde Seyyid Hasan Nasrallah ile görüştük."

Salih el-Aruri, "Lübnan'daki direniş savaşçılarının güney sınırlarındaki işgalci rejime karşı kahramanca destanına tanık oluyoruz. İşgalciler Batı'nın desteğiyle Gazze Şeridi'nde bu iğrenç cinayetleri işliyorlar. Yakında işledikleri suçların cevabını alacaklar." dedi.

Kara Savaşında Tarihin Yenilgisi İşgalcileri Bekliyor

Hamas başkan yardımcısı işgalci rejimin ordusuna seslenerek şöyle dedi: "7 Ekim'de gördüğünüz savaş cephesi, onlarca yıldır Filistin halkına karşı işlediğiniz suçlardan kaynaklanmaktadır ve suçlarınız ne kadar artarsa, cezanız da o kadar büyük olacaktır."

Salih el-Aruri, işgalci rejimin Gazze Şeridi'ne girmesi halinde Filistin milleti için yeni ve aydınlık bir aşamanın başlayacağını, işgalci güçlerin benzeri görülmemiş ve tarihi bir yenilgiye uğrayacağını belirtti.

rasthaber

Yorumlar