Üsame Hamdan'dan Dünya Kamuoyuna Önemli Çağrı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Arap ve İslam ülkeleri başta olmak üzere herkesten işgal ordusunun saldırılarının durdurulması ve kapıların açılarak Gazze Şeridi’ne insani yardım girişine izin verilmesi için ABD’ye baskı yapmalarını istedi. 

Görüntülenme: 936 Tarih: 11 Kasım 2023 07:58
Üsame Hamdan'dan Dünya Kamuoyuna Önemli Çağrı

Hamas liderlerinden Üsame Hamdan ve Basim Naim dün akşam (10 Kasım Cuma) Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta basın toplantısı düzenledi.
 

Medyada insani ateşkesten çokça söz edildiğini belirten Hamas, bu yönde çabalar olduğunu, insani ateşkes için Katar ve Mısır ile görüşmelerin devam ettiğini, ateşkes konusunda anlaşma sağlanması halinde kamuoyuna duyurulacağını bildirdi.
 

Hamas, ateşkes sağlanması yönündeki çabalara ve yürütülen görüşmelere rağmen işgal ordusunun Gazze Şeridi sakinlerini hedef alan katliamlarının devam ettiğine dikkat çekti.
 

İşgal ordusunun saldırılarını genişleterek Gazze kentindeki ve Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki hastanelerin çoğunu vurduğunu söyleyen Hamas, saldırıya uğrayan hastane ve sağlık merkezi sayısının 135 olduğunu, 64’ünün hizmet veremez hale geldiğini açıkladı.
 

Şehit sayısının 11 bini ve yaralı sayısının 27 bini geçtiğini kaydeden Hamas, yarısından çoğu çocuklardan oluşan binlerce kişinin de halen enkaz altında olduğunu bildirdi.
 

Hamas, Gazze Şeridi’nin tamamının saldırılara, sistematik şekilde aç ve susuz bırakma operasyonuna maruz kaldığını, işgal ordusunun tarihte benzeri görülmemiş vahşetini tüm dünyanın seyrettiğini, tepkilerin henüz kınamanın ötesine geçemediğini ifade etti.
 

Rafah Kapısı’nın sürekli olarak açık kalmasını talep eden Hamas, Mısır’ı ve Arap ülkelerini Gazze Şeridi’ne insani yardımların ulaşmasını sağlayacak bir koridor açılması için ABD’ye daha fazla baskı yapmaya davet etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar