İslami Cihad'tan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Bildirisine Tepki

Filistin İslami Cihad hareketi, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Gazze ile dayanışma amacıyla yaptığı toplantının nihai açıklamasına tepki göstererek bildiriyi şiddetle eleştirdi. 

Görüntülenme: 616 Tarih: 12 Kasım 2023 13:34
İslami Cihad'tan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Bildirisine Tepki

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Ülke liderleri dün Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir toplantı düzenleyerek 57 Arap ve İslam ülkesini Filistin halkına destek ve dayanışma ilan etmeye davet etti.

Bu toplantının sonuç bildirisinin en önemli paragrafları arasında Siyonist rejimin suçlarının kınanması, Gazze ablukasının kaldırılması ve Gazze'ye insani yardım gönderilmesinin gerekliliğinin vurgulanması yer aldı.

İslami Cihad hareketi bildiri hakkında yayınladığı açıklamasında: “İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısının son ​​açıklaması 'kınama', 'talep' ve 'istek' kelimeleriyle dolu. Açıklama, Gazze ve Batı Şeria'da Filistin halkının öldürülmesiyle hiçbir ilgisi olmayan, 57 ülkenin katıldığı toplantının açıklamasından değil de ilgisiz bir kuruluş tarafından yapıldığı izlenimi verdi. Bu açıklamada; bu ülkelerin istek ve talepler dışında hiçbir şeyi olmadığı, hiçbir şey yapmaya güçleri olmadığı görülüyor” vurgusunda bulunuldu.

Bu açıklamanın devamında şu ifadeler yer alıyor: "Son bildiride, tüm Arap ve İslam ülkelerinin görevlerinden kaçtıkları, Arap ve İslam ulusal güvenliğini savunma görevinden kaçtıkları, Filistin ve halkını Siyonist rejime ve Batılı destekçileri karşı terk ettikleri görülmekte."

İslami Cihad hareketi, Arap ve İslam ülkelerinin nihai açıklamasındaki Arap barış girişimi karşısında oldukça şaşırdığını vurgulayarak; Tel Aviv ile barışın ve onlarla normal ilişkiler kurmanın ön şartının, tüm Filistin topraklarının ve Arap ülkelerinin işgaline son verilmesi olduğunu belirtti. Özellikle bazı Arap rejimlerinin bu rejimle ilişkilerini normalleştirme yönünde aceleyle ilerlediğini hatırlattı.

İslami Cihad ayrıca şuna dikkat çekti: "Belki de Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştiren Arap ve İslam ülkeleri, Filistin'le, halkıyla, Arapçılıkla ve İslam'la hiçbir bağlantısı olmayan bazı Latin Amerika ülkeleri gibi Siyonist rejimle ilişkilerini keserlerse, bu açıklama bir miktar geçerlilik kazanır."

İslami Cihad, son olarak, Arap ve İslam ülkeleri liderlerinin toplantısının sonuç bildirisinin içeriğinin, İslam ümmetine bu sistemlerin insanları korumaya ve İslami kutsalları savunmaya muktedir olmadığı mesajını ilettiğini ve şu mesajı verdiğini vurguladı: Onların halkı Siyonist rejime ve Amerikan hükümetine karşı koca bir lokma.

rasthaber

Yorumlar