Hamas'tan Amerika'ya Kınama

Hamas Hareketinin Siyasi Büro Üyesi İzzet el-Rişk, ABD'nin Gazze'de ateşkes çağrısı yapan Güvenlik Konseyi karar taslağını veto etmesini şiddetle kınadı. 

Görüntülenme: 144 Tarih: 09 Aralık 2023 09:38
Hamas'tan Amerika'ya Kınama

Hamas hareketinin Siyasi Büro Üyesi İzzet el-Rişk, ABD'nin, Gazze'de ateşkes çağrısı yapan Güvenlik Konseyi karar tasarısını veto etmesinin ahlak dışı ve insanlık dışı bir tutum olduğunu söyledi .

İzzet el-Rişk şunları vurguladı: Washington'un savaşı durdurmaya yönelik bir kararın çıkmasını engellemesi, işgalcilerin Filistin milletini katletmesine ve soykırımına doğrudan ortak olmak ve daha fazla cinayet işlemesini teşvik etmek demektir.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 13 ülkenin onayı, ABD'nin muhalefeti ve vetosu, İngiltere'nin ise çekimser kalması sonrasında Gazze'de acil insani ateşkes kararı çıkaramadı.

ABD'nin Birleşmiş Milletler'deki temsilcisi Güvenlik Konseyi toplantısında Washington’un, Gazze'de acil insani ateşkes çağrılarını desteklemediğini vurguladı

Güvenlik Konseyi'ndeki Amerikan temsilcisi şunları iddia etti: Hamas'ın İsrailli sivillere yönelik terörünü kınamayan bir karara evet oyu veremeyiz.

Bu rapora göre, İngiltere bu karar taslağında çekimser kaldı ve konseyin diğer üyeleri bu kararın lehine oy kullandı.

Çin'in Güvenlik Konseyi'ndeki temsilcisi şunları söyledi: ABD'nin Gazze'de devam eden ölümlere rağmen ateşkes çağrısı yapan kararı veto etmesini üzüntüyle karşılıyoruz.

Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'ndeki temsilcisi, ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nin Gazze'de insani ateşkes kararını veto etmesini şu cümlelerle eleştirdi: Amerika Gazze'de ateşkesi bir kez daha engelledi ve ateşkesi engellemek Amerika'nın binlerce, belki de onbinlerce Filistinliye idam cezası vermesi anlamına geliyor.

tesnim

Yorumlar