Gazze'de Siyonist Soykırım Devam Ediyor

Siyonist işgalci katillerin Gazze'ye yönelik olarak sürdürdükleri vahşi soykırım bugün (12 Aralık Salı) 67'nci gününe girdi. Siyonist katillerin çocuk büyük, yaşlı bebek, kadın erkek ayırmadan insanları hunharca öldürdükleri toplu katliamlar ise kesintisiz bir şekilde sürüyor.  

Görüntülenme: 156 Tarih: 12 Aralık 2023 15:21
Gazze'de Siyonist Soykırım Devam Ediyor

İşgalcilerin Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Deyru'l-Belah'ta sivil bir grubu hedef alarak düzenledikleri saldırıda iki kişi şehit olurken birçok kişi de yaralandı. 

Han Yunus'taki bir top saldırısında da iki kişi şehit olurken birçok kişi yaralandı. 

Tıbbi kaynaklar bugün sabah Rafah'taki bazı evlerin işgal güçleri tarafından saldırıya maruz kalmasından sonra hastanelere aralarında birçok çocuğun bulunduğu 20 şehit cenazesinin ulaştırıldığını bildirdi. Bunlardan 12'sinin Rafah'ın kuzeyindeki Ez-Zuhur Mahallesi'nde bulunan Harb ailesine ait evin vurulması neticesinde şehit olduğu ve onlardan da 6 kişinin çocuk olduğu ifade edildi. 

Han Yunus'taki Nasır Tıp Kompleksi, bugün sabah kendilerine aralarında 4 kadın ve 1 çocuğun yer aldığı 19 şehit cenazesinin ulaştırıldığını, ayrıca 10'u çocuk 10'u kadın olmak üzere 57 kişinin de yaralandığını açıkladı. 

Han Yunus'taki Bilim ve Teknoloji Fakültesi'nin yakınında Vehbe ailesinin evinin vurulması sonucu bir kişi şehit olurken 6 kişi de yaralandı. 

İşgal uçaklarının Han Yunus'a havadan saldırılar düzenlediği sırada karadaki işgal güçleri de yoğun bir şekilde top saldırıları düzenlediler. 

Rafah'ta Subh ailesinin evinin vurulması sonucu bazı kişiler yaralandı. 

İşgal güçleri kuzeyde Cibaliya bölgesinde top saldırıları gerçekleştirdiler. 

Güney kesimdeki Rafah bölgesinde işgal uçaklarının düzenlediği saldırıda Eş-Şair ailesine mensup emzikli bir bebek hayatını kaybetti. 

Gazze'deki Sağlık Genel Müdürü Dr. Munir El-Berş, Kemal Advan Hastanesi'nde 3 çocuğun oksijen yetersizliğinden hayatını kaybettiğini ve hastanede henüz 6'sı prematüre 12 bebeğin bulunduğunu açıkladı. 

Dün akşam saatlerinde yapılan açıklamalarda kayıtlara geçen şehit sayısının 18 bin 205'e yaralı sayısının ise 49 bin 645'e ulaştığı bildirilmişti. Henüz enkaz altından çıkarılamamış olanlar kayıp kategorisine dahil ediliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar