İran İstihbaratından Mossad'a Darbe

İran İstihbarat Bakanlığı, İsrail rejiminin casus teşkilatı Mossad'a yönelik gerçekleştirilen büyük operasyonla ilgili bir açıklama yayınladı. 

Görüntülenme: 100 Tarih: 02 Şubat 2024 03:16
İran İstihbaratından Mossad'a Darbe

İran İstihbarat Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamada, İsrail rejiminin casus teşkilatı Mossad'a yönelik gerçekleştirilen büyük operasyonla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"İstihbarat ve güvenlik bulgularının yanı sıra, işgalci Siyonist rejimin en önemli gizli askeri tesisleri, silah fabrikaları ve stratejik sanayilerine ilişkin özel bilgilerin elde edilmesi de bakanlığın yaptığı büyük ve çok aşamalı operasyonlarındaki başarıları arasında yer alıyor.

Tahran başta olmak üzere ülkenin çeşitli illerinde bir dizi Mossad ajanı tespit edildi. Ayrıca yurt dışında yaşayan bazı Mossad bağlantılı İranlı casusların da kimliği belirlendi.

İran İslam Cumhuriyeti ile etkili istihbarat ilişkileri olan ülkelerde faaliyet gösteren yabancı casusların profilleri bu ülkelere sunuldu. İlgili güvenlik servisleri gerekli özeni gösterdikten sonra, kendi stratejileri doğrultusunda söz konusu ajanları gözaltına aldılar.

28 ülkede tespit edilen ajanların bilgileri incelenirken bu kişilerin bazılarının gönüllü olarak Mossad'la işbirliği yaptıkları ve ülkelerine ihanet ettikleri görülüyor.

Sosyal medya, göçmenlik hizmetleri ve iş arama siteleri gibi halkın kullandığı platformları şeytani hedefleri için kullanan Siyonist rejimin casus servisi, yurt dışı seyahatlerinde kişileri tespit ederek, farklı yönetimlerle mağdurlarla iletişim kurmuş ve sonraki aşamalarda onlardan bilgi toplamış veya onlara yıkıcı görevler vermiştir. Bu bağlamda, elde edilen belgeler arasında, İran'daki çeşitli terör operasyonlarında parmağı olan bazı kişilerin kimlikleri de tespit edildi ve tutuklandılar."

tesnim

Yorumlar