Terörist Amerikan Ordusu Suriye ve Irak'a Saldırdı

Amerika Başkanı dün akşam yaptığı açıklamada "Bugün, benim talimatım üzerine ABD askeri güçleri, Devrim Muhafızları ve ona bağlı milislerin ABD kuvvetlerine saldırmak için kullandığı Irak ve Suriye tesislerindeki hedeflere saldırdı." iddiasında bulundu. 

Görüntülenme: 101 Tarih: 03 Şubat 2024 02:09
Terörist Amerikan Ordusu Suriye ve Irak'a Saldırdı

El Alem kanalının bildirdiğine göre ABD Başkanı Joe Biden, yerel saatle Cuma akşamı, Ürdün'deki Amerikan üssüne düzenlenen ve üç Amerikan askerinin ölümüne, onlarca kişinin yaralanmasına yol açan saldırıya misilleme olarak ülkesinin Suriye ve Irak'taki noktalara yönelik saldırılarına ilişkin bir açıklamada bulunarak, "Yanıtımız bugün başlıyor ve zaman içinde devam edecek." dedi.

Amerikan başkanı bu saldırıları haklı çıkarma bağlamında şunları iddia etti:

"Amerika Ortadoğu'da ya da dünyanın herhangi bir yerinde savaş aramıyor. Bize zarar vermek isteyenler şunu bilsinler: Bir Amerikalıya zarar verirseniz karşılık veririz."

Bu arada ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, yerel saatle cuma akşamı yaptığı açıklamada, ABD askeri güçlerinin Başkan Biden'ın emriyle dün Irak ve Suriye'de 85'ten fazla hedefi kapsayan 7 üs ve tesise saldırdığını duyurdu. 

Suriye Savunma Bakanlığı, ABD ordusunun Deyrozzor'a saldırısında sivillerin ve askerlerin şehit olduğunu duyurdu. 

Amerika'nın Irak'a saldırısında da 3 sivil şehit oldu, 14 sivil de yaralandı. 

parstoday/kudusgunu

Yorumlar