Muhammed Raad: İsrail'e Karşı Zafer Uzak Değil

Hizbullah’ın Lübnan Parlamentosu’ndaki kolu olan Direnişe Vefa Bloku Başkanı Muhammed Raad, İsrail’in çıkmaza girdiğini kaydederek, Gazze ve Lübnan’da İsrail’e karşı zaferin uzak olmadığını belirtti. 

Görüntülenme: 265 Tarih: 20 Şubat 2024 10:45
Muhammed Raad: İsrail'e Karşı Zafer Uzak Değil

Lübnan Parlamentosu’ndaki Direnişe Vefa Bloku Başkanı Muhammed Raad dün yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Düşmanla yaşanan çatışmanın bu aşamada ve her aşamada sona ermesi direnişin zaferi olacaktır. Düşman zulmünü tırmandırıyor, ancak bu tırmanış onun yenilgiye doğru gidişini ve çöküşe doğru ne kadar hızla ilerlediğini ortaya koyuyor.”

Al-Ahd News’in haberine göre, Lübnan’ın güneyindeki Abşid beldesinde İsrail’e karşı direnişte hayatını kaybeden Hizbullah savaşçısı Hasan Ali Necm’in anma töreninde konuşan Raad, İsrail rejiminin hedeflerine ulaşamadığını belirtti.

Raad, bu konuda şöyle dedi: “Düşman neredeyse Gazze'nin tamamını yok etti, kadınları, çocukları, yaşlıları, sivilleri katletti, okulları ve hastaneleri yerle bir etti ama onun ulaşmak için yola çıktığı hedefler nerede? Amacına ulaşılamadı, ne esirlerini zorla kurtarabildi, ne de direnişi ortadan kaldırabildi.”

İsrail’in Gazze’yi askeri işgalinin, orayı kontrol altına almak anlamına gelmediğini kaydeden Raad, İsrail askerlerinin, direnişin pusu ve operasyonlarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.

İsrail güçlerini karadan Gazze’ye çekenin Filistin’in akıllı direnişi olduğunu belirten Raad, konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Maddi güçler arasında denge olmadığından direniş insan unsuruna, düşman ise askeri mekanizmasına bağlıdır. Düşmana karşı zafer kazanmak için zarar verecek şekilde düşman kandırılmakta.”

Raad, 130 günden fazla süren saldırganlığın ardından, ABD ve Batı ülkeleri tarafından her türlü desteklenen İsrail’in henüz zaferine dair bir sahne ya da görüntü sunmadığını ifade etti.

Gazze’den gelen hastane, okul ve yerinden edilmişlerin çadırlarına saldırı görüntülerinin zafer sahneleri olmayıp suç sahnesi olduğunu kaydeden Raad, “Bu görüntülerin hepsi suç ve intikam sahneleridir, ama zafer sahnesi direnişçilerin sıfır mesafeden tankın arkasına yerleştirdiği bombadır” dedi.

“Siyonist düşmanın suçluluğu ve vahşet imajı ne kadar netleşirse, düşüşü de o kadar hızlanacaktır. Direnişi deviremeyecek ve bitiremeyecektir” diyen Raad, "Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma maruz kalan, mazlum Gazze halkıyla dayanışma içindeyiz. Düşmanın hedeflerini başarısız kılmak için Gazze üzerindeki baskıyı mümkün olduğunca azaltmaya çalışıyoruz. Bunu aynı zamanda halkımızın ve ülkemizin beklentisi ve korunması için yapıyoruz” diye konuştu.

Konuşmasında İsrail rejimini de uyaran Raad şunu vurguladı: “Düşmana, dikkatinizi cephemize çevirirseniz deliliğinizin hiçbir işe yaramayacağını, çünkü sizi beklediğimizi söyleyerek, güçlü bir saha mesajı göndermek istiyoruz."

Raad, “Şehit sayısının artmasının ardından bazı kişiler halk arasında hayal kırıklığı yaratmaya çalışıyor. Ancak iki yüze yakın şehit sayısı, düşmanın yeteneklerimizi hafife alması durumunda yaşanabilecek binlerce ve yüzbinlerce kurbanın bedelini ödüyor” ifadelerini kullandı.

Tüm Batı’nın desteğini alan İsrail’de önceki savaşlarda görülmemiş bir cinnetin var olduğunu kaydeden Raad, “Yürüttüğümüz savaş kolay bir savaş değil ve bunun yükünü güçle, cesaretle ve metanetle taşıyoruz. Çünkü savaşın hesaplamaları çok ince ve zaferin terazisi çok hassastır. Biz Allah'ın razı olacağı ve milletimizi koruyacak şekilde hareket ederiz ve öyle de kalacağız” diye konuştu.

YDH

Yorumlar