Hizbullah 4 Ayda Bin Kadar Siyonist Hedefi Vurdu

Lübnan İslami direnişi 20 yıllık mücadelesi boyunca 6.500 anti-Siyonist operasyon tasarlayıp hayata geçirmeyi başarırken, bu sayı eşi benzeri görülmemiş bir seviyeye ulaştı. Bu bağlamda son 4 ayda Siyonistlere karşı Lübnan Hizbullah Hareketi tarafından binden fazla operasyon gerçekleştirildi. 

Görüntülenme: 191 Tarih: 27 Şubat 2024 12:57
Hizbullah 4 Ayda Bin Kadar Siyonist Hedefi Vurdu

Lübnan Hizbullahı'nın 8 Ekim 2023'ten bugüne kadarki operasyon sayısı 1000'i geçerek rekor seviyeye ulaştı. 
Bu arada son 20 yılda Hizbullah'ın Siyonist rejime yönelik operasyonlarının toplam sayısı 6 bin 500'e ancak ulaşmıştı.
İlk aşamada İsrail ordusunun gözetleme kuleleri ve casusluk kameraları hedef alınarak başlatılan bu operasyonların ardından Falak ve Burkan füzeleri de kullanıldı, Hizbullah savaşçılarının Siyonist rejim ordusunun Miron askeri üssüne saldırısında bir zirve yaşandı.
Lübnan'daki El-İttihad Çalışmaları ve Araştırma Merkezi başkanı Hadi Kubeysi ise, güney Lübnan'da Tesnim Haber Ajansı muhabirine verdiği röportajda şunları söyledi:" Lübnan İslami direnişinin İsrail'e karşı dört ay içinde gerçekleştirdiği bin operasyon, Hizbullah'ın savunma ve saldırı konusundaki gücünü gösteriyor. Siyonist rejimin güvenlik sistemleri bu saldırılarda büyük darbe gördü". 
Lübnanlı analist Halil Nasrallah ise Tesnim'e şunları söyledi: " Siyonist rejime karşı savaşta birden fazla cephenin açılması, İsrail'in savaş çığırtkanlığı ateşinin Lübnan'a sıçramasını engelledi."
İşgal altındaki topraklarda bugüne kadar aralıksız devam eden direniş operasyonlarının başarılı olması, işgal altındaki toprakların kuzeyinde yaşayan on binlerce Siyonist yerleşimcinin yerlerinden edilmesine ve kaçmasına yol açmıştır.
Hizbullah'ın operasyonları aynı zamanda casusluk altyapısını ve Siyonist ordunun hızlı uyarısı sistemlerini ve yapısını da hedef alarak, İsrail ordusunun ve istihbarat aygıtının 7 Ekim'deki acı yenilgisinin anısının bir kez daha hatırlanmasına neden olmuştur.

tesnim

Yorumlar