Malatya'dan Mısır'a Çağrı: Refah Kapısını Açın (Video-Foto)

Eylemde; dün Gazze’de 100’den fazla Müslümanın katil israil tarafından hunharca şehit edilmesi şiddetle lanetlendi, Mısır yönetiminden insani yardımların Gazze’ye girmesi için Refah kapısını bir an önce açması ve başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinden siyonist israil ile tüm ilişkileri kesmesi talep edildi. 

Görüntülenme: 416 Tarih: 01 Mart 2024 09:52
Malatya'dan Mısır'a Çağrı: Refah Kapısını Açın (Video-Foto)

Kürecik Nato Radar Üssüne Hayır İnisiyatifi tarafından bugün cuma namazının ardından Malatya Kernek Meydanı’nda NATO'ya ve Üslerine Hayır Cuması münasebetiyle basın açıklaması düzenlendi.  

Eylemde; dün Gazze’de 100’den fazla Müslümanın katil israil tarafından hunharca şehit edilmesi şiddetle lanetlendi, Mısır yönetiminden insani yardımların Gazze’ye girmesi için Refah kapısını bir an önce açması ve başta Türkiye olmak üzere İslam ülkelerinden siyonist israil ile tüm ilişkileri kesmesi talep edildi.  

Basın açıklamasına Hüda Par Malatya İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet İlker Dönmezer, Hüda Par Yeşilyurt belediye başkan adayı Şahin Arslan, Hüda Par Battalgazi Belediye Başkan Adayı Halil Yıldırım, AGD Malatya Şube Başkanı Vahdettin Altınova ve Saadet Partisi Kale belediye başkan adayı Yusuf Karabeyes de destek verdi. 

Arapça ve İngilizce dövizlerin de taşındığı eylemde ‘Kahrolsun İsrail Kahrolsun ABD’, ‘Kürecik İncirlik Kapatılsın’, ‘Nato’dan Çıkılsın Üsler Kapatılsın’, ‘Laf Değil İcraat Küreciği Söküp At’, ‘Katil NATO Türkiye’den Defol’, ‘Siyonist Devlet Yıkılacak Elbet’, ‘Hamas’a Selam Direnişe Devam’, ‘Direniş Cephesi Ümmetin İftiharı’, ‘Dubai-Hayfa İhanet Koridoru’, ‘İşbirlikçi Hainler Ümmete Hesap Verecek’, ‘Gazze Gazze El Ardul İzze’, ‘İftehu İftehu Maber Refah İftehu’, ‘İftehu Refah Liteişi’l İnsaniyye’, ‘Hayber Hayber Ya Yahud Ceyşu Muhammed Sevfe Yeud’, '‘Gazze Ölmesin Refah Açılsın’, ‘Open Open Refah Border Open’, Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyke Ya Aksa’, ‘Hayfa’ya Değil Gazze’ye Gemi Gönderin’, ‘İsraille Ticaret Filistin’e İhanet’ ve ‘Anlaşma İhanet Filistin Emanet’ sloganları atıldı.  

Basın açıklamasının metnini Mavi Marmara gazisi Mehmet Tunç okudu. Okunan basın açıklamasının metni şu şekildedir: 

Bismillahirrahmanirrahim. 

Aziz halkımız ve kıymetli basın mensupları! 

Bu ayki basın açıklamamıza her şeyden önce, ‘Artık Filistin’deki soykırım suçuna ortak olmayacağım’ diyerek kendisini siyonist israil’in Washington büyükelçiliğinin önünde yakan Amerikalı asker Aaron Bushnell’ı selamlayarak başlıyoruz. Filistin’e Özgürlük sloganları atarak ölüme yürüyen bu cesur ve vicdanlı genç, bu eylemiyle büyük şeytan ABD’nin ve ırkçı israil’in sonunun yaklaşmakta olduğunu tüm dünyaya göstermiş oldu.  

Bu cesur eylemden ilham alarak Müslüman alimlere ve özellikle de Dünya Müslüman Alimler Birliği’ne şu çağrıda bulunuyoruz: ‘Başta Türkiye, Irak, Ürdün, Katar, Suud ve BAE olmak üzere İslam ülkelerinde ABD askerleriyle NATO görevi kapsamında yanyana görev yapan Müslüman askerlerin Gazze’de kalıcı ateşkes sağlanması amacıyla birlikte görev yaptıkları Amerikan askerlerini esir alması fetvasını ne zaman yayınlayacaksınız? Vicdanlı ABD askeri kendi inancına göre Filistin karşısında görevini yaptı. Peki, Müslüman askerler Filistin konusunda ne zaman üzerlerine düşen görevi yerine getirecekler?’ Müslüman kamuoyu Dünya Müslüman Alimler Birliği’nden bir an önce bu fetvayı yayınlamasını ve Müslüman askerlerden de bu fetva ile amel etmesini beklemektedir. Artık Gazze için sözün bittiği noktadayız. Şimdi, Gazze için bu Amerikan askerinin yaptığı gibi cesur adımlar atma vaktidir.  

Muhterem Halkımız ve değerli basın mensupları!    

Bilindiği gibi yaklaşık 5 aydır Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde bir soykırım yaşanıyor. Siyonist İsrail; büyük şeytan ABD ve batılı devletlerin desteğiyle çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 30 binden fazla Gazzeli kardeşimizi hunharca katletti ve katletmeye de devam ediyor. Hastaneler, alt yapı tesisleri ve fırınlar vuruluyor. Yüzbinlerce Müslüman başını sokacak bir çadır bile bulamıyor. Korsan İsrail Gazzeli Müslümanları saldırı, hastalık ve açlıktan oluşan ölüm üçgenine hapsetti. Gazze’de şu anda 17 bin çocuk yetim ve öksüz. 11 bin yaralının durumu ağır. 10 bin kanser hastasının ve 60 bin hamile kadının hayatı tehlikede. 360 bin konut Siyonist rejimin saldırıları sonucu yıkıldı. Büyük şeytan ABD, Gazze’deki Dünya Gıda Programı’nın faaliyetlerini askıya aldırttı. Gazze’ye, Kerem Ebu Salim Kapısından da artık insani yardım sokulmuyor. Çünkü siyonist rejim tarafından organize edilen sözde sivil siyonist işgalciler bu kapının önünde eylem yaparak yardım tırlarının Gazze’ye geçmesini engelliyor. İşgalci israil ayrıca bölgede insani yardım yürüten kuruluşların elemanlarının vizelerini de iptal ediyor.   

Öte yandan İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nin yayınladığı raporlara göre, siyonist askerler Filistinli kadın ve kızlara burada söylemekten haya ettiğimiz insanlık dışı muamelelerde bulunmakta ve beyaz bayrak taşıyan sivilleri keskin nişancılar vasıtasıyla katletmektedir.    

Bu küçücük kara parçasına sıkışıp kalan 2 milyon 200 bin Gazzeli kardeşimiz ölümün yanında açlık ve salgın hastalıklarla da pençeleşmektedir. Zalim İsrail, bu mazlum kardeşlerimize karşı açlığı da bir silah olarak kullanmaktadır. Özellikle Gazze’nin kuzeyindeki bölgelerde artık açlıktan ölümler başlamıştır. Kuzeyde 700 bin Müslüman yardım ulaşmaması nedeniyle ölümle yüz yüzedir. Hayvanlar bile aç kaldıkları için, şehit olan kardeşlerimizin etini yemektedir. Ateşkes ilan edilse bile Ağustos’a kadar 12 bin kişinin salgın, hastalık ve yaralanmalardan dolayı öleceği öngörülmektedir. Tüm dünya devletlerinin liderleri ise bu içler acısı durumu sadece izlemekle yetinmektedir. Özellikle Gazze’nin tek umut kapısı olan Refah sınır kapısı hala kapalıdır. Maalesef Mısır yönetimi bu konuya duyarsız kalmakta ve soykırıma ortak olmaktadır. Mısır hükümeti, Gazze’ye yardım götürmek isteyen binlerce tırı Refah kapısında aylardır bekletmektedir. 2 milyon 200 bin Gazzeli Müslümanın çok acil gıda, su, ilaç ve yakıta ihtiyacı vardır. BM’nin acil yardım çağrılarına tüm dünya kulak tıkamaktadır.  

Bu arada Refah bölgesine sıkışan yüzbinler, katliam tehlikesiyle karşı karşıyadır. Mübarek Ramazan ayının yaklaştığı bu günlerde ırkçı İsrail, Refah bölgesine saldırı hazırlığında olduğunu duyurmuştur. Katil Netanyahu açlık, cinayet ve soykırım politikasını sürdüreceğini deklare etmektedir.  

Ateşkes görüşmeleri ise, ABD’nin himayesi altındaki Netanyahu hükümeti tarafından sürekli olarak sabote edilmektedir. Netanyahu koltuğunu korumanın peşindedir. Siyonist halka yalan söylemektedir. Anlaşma konusunda ciddi değildir. Hamas’ı yok etmek istemektedir. İşgalci İsrail Gazze’den geri çekilmeyeceğini ve esirleri serbest bırakmayacağını ilan etmiştir. Hatta Ramazan ayında Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişini yasaklayacağını açıklayarak gerilimi daha da tırmandırmaktadır.  

Bu arada Yemen Ensarullah Hareketinin Kızıldeniz’i gasıp İsrail’e dar etmesinin ardından siyonistlerin ihtiyacı olan ürünler Hindistan’dan kalkan gemiler aracılığıyla Birleşik Arap Emirlikleri’ne geliyor, buradan Suud ve Ürdün üzerinden karayoluyla korsan İsrail’e ulaştırılıyor. Bu yola Dubai-Hayfa hattı deniyor. Maalesef BAE, Suudi Arabistan ve Ürdün siyonistlere bu karayolunu açarak Gazzeli Müslümanların katledilmesine ortak oluyor. Bu işbirlikçi Arap krallıklarını şiddetle lanetliyoruz.   

Siyonistlerin bu saldırganlığı karşısında Hamas, İslami Cihad ve diğer direniş grupları Gazze’yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır. Onların bu şanlı direnişine Lübnan Hizbullahı, Yemen Ensarullahı ve Irak İslami Direnişi düzenledikleri askeri operasyonlarla destek vermektedir. Biz Malatya’dan Hamas’ı, İslami Cihad’ı, Lübnan Hizbullahı’nı, Yemen Ensarullahı’nı ve Irak İslami Direnişi’ni selamlıyoruz. Sonuna kadar Direniş Cephesi’nin yanındayız. Onlarla iftihar ediyoruz.  

Biz, direniş sayesinde korsan İsrail rejiminin çok yakında tarihin çöplüğüne atılacağına ve Kudüs ve Mescid-i Aksa’mızın özgürlüğüne kavuşacağına inanıyoruz.  

Başta Türkiye ve Mısır olmak üzere tüm İslam ülkelerinin yöneticilerinden gasıp israil ile her türlü ilişkiyi kesmelerini talep ediyoruz. Maalesef Ocak ayında Türkiye’den siyonist İsrail’e 320 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Bu ihraç maddelerinin içinde akaryakıt, çelik, demir, makine, un, bakliyat ve sebze-meyve var.  

MÜSİAD ve TÜSİAD üyesi şirketler başta İçdaş, Kolin, Sabancı, Arkas, Mng, Limak, Manta, Oras, Yılmazlar İnşaat, Zorlu Holding, Socar, Arkas Petrol ve Enerji Petrol terörist İsrail’e ürün ve yakıt satmaya ve lojistik destek sağlamaya devam etmektedir. Biz, hem Ak Parti iktidarını ve hem de bu şirketleri bir kez daha uyarıyoruz. Bu ihanetten vazgeçin. Elleriniz katil israil ile birlikte Gazzeli kardeşlerimizin kanına bulaşmıştır. İşgalci israil ile ticaret ve işbirliği yapmak ağır bir vebal ve Filistin davasına büyük bir ihanettir.  

Azerbaycan’dan Bakü-Ceyhan boru hattı üzerinden ve Kuzey Irak’tan limanlarımıza gelen petrolün siyonist İsrail’e sevkiyatı bir an önce durdurulmalıdır, İncirlik ve Kürecik üsleri derhal kapatılmalı, Antalya, Mersin, Kocaeli ve İskenderun limanlarından işgalci İsrail’e gıda ve meyve-sebze ihracatı sonlandırılmalıdır.  

Hükümet için artık icraata geçme vaktidir. Türkiye Yemen ve Malezya’yı örnek almalıdır. Hükümet, Filistin davasına ihanet etmekten vazgeçmelidir.  

Mısır yönetimi de Refah kapısını hemen açmalı ve Gazzeli kardeşlerine karşı tarihi sorumluluğunu yerine getirmelidir. 

Mübarek Ramazan ayının son cumasına denk gelen ve Dünya Kudüs Günü olarak ihya edilen 5 Nisan Cuma günü yine bu meydanda buluşmak ümidiyle Allah’a emanet olun.  

KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜNE HAYIR İNİSİYATİFİ 

Yorumlar