Tuğgeneral İsmail Kaani'den Aksa Tufanı Savaşı İle İlgili Önemli Açıklamalar

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, Aksa Tufanı operasyonunun Siyonist rejimin 75 yıllık suçlarına tepki olarak yapıldığını söyledi. 

Görüntülenme: 86 Tarih: 02 Mart 2024 15:09
Tuğgeneral İsmail Kaani'den Aksa Tufanı Savaşı İle İlgili Önemli Açıklamalar

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani, Meşhed kentinde düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada Filistin’deki gelişmeleri değerlendirdi.

Tuğgeneral Kaani, 7 Ekim 2023 tarihinde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yürütülen Aksa Tufanı operasyonunun Siyonist rejimin 75 yıllık suçlarına tepki olarak yapıldığını belirterek, büyük inanç ve kararlığa sahip kahraman Filistin gençlerinin bu operasyonla tüm dünyayı şaşırttığını söyledi.

Gazze’de devam eden savaş hakkında Tuğgeneral Kaani, “Uluslararası analistler, başlayan Aksa Tufanı savaşının 30-45 gün sürmeyeceğini söylerken, bugün Filistin gençlerinin eşitsiz ortamda kahramanca yürüttüğü mücadelenin 5’inci ayındayız; Silahlarının biteceğini söylediler ama böyle olmadı.” dedi.

Tuğgeneral Kaani, “Eskilerde taşla savaşan gençler, 5 ay boyunca kullandıkları silahların neredeyse tamamını kendileri yaptılar ve bugün savaşırken ihtiyaç duydukları silahları üretiyorlar.” ifadesini kullandı.
 
ABD’nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Cezayir'in sunduğu Gazze'de acil insani ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etmesine tepki gösteren Tuğgeneral Kaani, “İsrail'in işlediği suçlar, sözde insan hakları savunucularını rezil ve rüsva etti. Onlar Gazze için sunulan karar tasarısını bile veto ediyorlar.” dedi.

Tuğgeneral Kaani, “Siyonistlerin kayıpları hakkında doğru bilgiye sahibiz. Gazze savaşında işgalci rejim yetkililerinin kayıpları konusunda verdikleri rakamlar bazen gerçek rakamların en az beş katı kadar düşük oluyor.” açıklamasını yaptı.

İşgal rejiminin çöküş sürecinin hızlandığını kaydeden Tuğgeneral Kaani, “Savaş bittiğinde rejimin iç krizleri de artacak, bu yüzden başbakanları (Netanyahu) savaşın son bulmasını istemiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Kudüs Gücü Komutanı,  “Siyonistler hedeflerinin birine bile ulaşamadı. Gazze'ye girdiklerinde komutanlarının planı yoktu ve önce Hamas'ı yok etmek istediklerini söylediler, sonra yanıldıklarını anladılar. Sahte hedefler üreten Siyonistler bir hastanenin komuta merkezi haline getirildiğini iddia edip oraya roketlerle saldırdılar.” diye konuştu.

Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te işgal rejimine "Aksa Tufanı" isimli geniş kapsamlı bir operasyon başlattığını açıklamıştı.
İşgal ordusu da ayını tarihte onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını bildirmişti.

İşgalci rejim, kadın ve çocuk demeden katliamlarına devam ediyor.

tesnim

Yorumlar