Ebu Hamza: Aksa Tufanı Savaşı Devam Edecek

Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Hamza "Gazze, Batı Şeria, Lübnan, Irak, Yemen ve Suriye'deki ‘Savaş Alanlarının Birliği’ temelinde Aksa Tufanı savaşının devam edeceğini" duyurdu. 

Görüntülenme: 242 Tarih: 03 Mart 2024 13:19
Ebu Hamza: Aksa Tufanı Savaşı Devam Edecek

Filistin İslami Cihad hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Hamza bugün yaptığı açıklamada, “Gazze'deki kahramanlar tarafından yürütülen Aksa Tufanı savaşından vazgeçilmemesi” çağrısında bulunarak, yaklaşık 5 aydır İsrail tarafından katledilen Filistin halkına sırtını dönen Arap ve İslam hükümetlerini eleştirdi.

Ebu Hamza, "Orduları, uçakları ve topları olan" Arap ve İslam ülkelerine seslenerek, "Yemen, Lübnan ve Irak'ın özgür halklarının izinden giderek silahlarınızı seferber etme zamanınız gelmedi mi?" diye sordu.

Konuşmasında Direniş Ekseni'nin bileşenlerine de yer veren Ebu Hamza, "Gazze, Batı Şeria, Lübnan, Irak, Yemen ve Suriye'deki ‘Savaş Alanlarının Birliği’ temelinde Aksa Tufanı savaşının devam edeceğinin" altını çizdi.

Sözcü, "İsrailli düşman açık bir savaş istedi ve biz de Allah'ın zalimlerle savaşmak için seferber olma ve her zaman hazırlıklı olma emrine uyarak açık bir savaşa girdik" diyerek "Gazze, Batı Şeria, Lübnan, Irak, Yemen ve Suriye'deki ‘Savaş Alanlarının Birliği’ temelinde Aksa Tufanı savaşının devam edeceğini" duyurdu.

Mazlum Filistinlileri desteklemek yerine ABD'nin diktelerini takip etmeye devam eden hükümetleri eleştiren Ebu Hamza, "Büyük Şeytan Amerika'ya kulluk ve aşağılanma elbisesini çıkarıp atmanızın ve onurluların izinden gitmenizin zamanı gelmedi mi?" dedi.

"Araplara ve Müslümanlara diyoruz ki, tıpkı farz namazlar ve oruçla [kutsal Ramazan ayında] Allah'a yöneldiğiniz gibi, silahlarınızla ve cihat görevinizle Filistin'e doğru harekete geçin." diyen Ebu Hamza ayrıca, Arap ve İslam uluslarını "sessizliği bozmaya ve Allah'a yaklaşmaya" çağırdı.

“Ramazan’ın, İsrail varlığı için bir panik ayı olmasını” isteyen Ebu Hamza, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde "onurlu bir yaşam uğruna acıya ve zulme katlanan" Filistin halkının kararlılığını selamladı.

Kudüs Tugayları Sözcüsü, "Direniş, Filistin halkıyla yaşadıkları koşulları paylaşıyor ve daha sonra bu savaşın ayrıntılarını ve sürekli öldürülme tehlikesi altında savaşan savaşçıların cesaretini açıklayacağız" dedi.

Kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına seslenerek, "Sizler onurun ve direncin sembolüsünüz" diyen Ebu Hamza, "sizinle ne kadar acı paylaşırsak paylaşalım" diyerek, Filistin halkının fedakârlıklarıyla kıyaslanabilecek hiçbir şey olmadığını sözlerine ekledi.

Gazze'nin zaferi Filistin'in özgürleşmesine giden yolu açıyor

Ebu Hamza, Direniş'in "ne kadar sürerse sürsün" savaşı sürdürme kabiliyetine sahip olduğunu vurgulayarak, "bu savaşın sonucu sadece düşman için bir yenilgi olacak ve tüm Filistin'in İsrail işgalinden kurtarılmasının yolunu açacaktır" dedi.

Direniş'in işgale karşı koymaya ve Batı Şeria'daki Filistin topraklarını ve Gazze Şeridi'ndeki tüm mücadeleyi savunmaya devam ettiğine dikkat çeken Ebu Hamza, komuta ve kontrol yapısının ve operasyonlarının sağlam ve etkilenmeden kaldığına işaret etti.

Bu hafta başında Kudüs Tugayları tarafından gerçekleştirilen yeni bir operasyonu açıklayan Ebu Hamza, grubun savaşçılarının son iki haftadır şiddetli çatışmalara sahne olan Gazze Şehri'ndeki ez-Zeytun Mahallesi’nde bir İsrail kuvvetinin tüm üyelerini öldürdüğünü doğruladı.

Tugayların mahallede "bir dizi İsrail aracını ve tankını imha ettiğini ve İsrail insansız hava araçlarını düşürdüğünü" de sözlerine ekledi.

Ramazan'ın ilk günü: Gazze'ye destek için küresel bir gün

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun "savaştan sonraki gün" için hükümetinin planlarına ilişkin yayınladığı son belgeyi yorumlayan Ebu Hamza, Gazze ile ilgili tüm meselelerin sadece Gazze Şeridi halkı, Direniş ve "onur ve haysiyet savaşı verenler" tarafından belirlendiğini teyit etti.

Ebu Hamza konuşmasının başka bir yerinde, "Batı Şeria, Kudüs ve [1948'de işgal edilen topraklardaki] Filistin halkını İsrail askeri kontrol noktalarına karşı operasyonlar düzenlemeye ve yerleşimcilerin yollarını kapatmaya" çağırdı ve "Ramazan'ın ilk gününün tüm alanlarda ve arenalarda büyük bir seferberlikle Gazze için küresel bir destek günü olması" çağrısında bulundu.

Ebu Hamza, "Birleşik bir ümmetin imkânsızı başarabileceğine ve ramazan ayını, İsrail düşman varlığının ve kibirli dünya güçlerinin utancını temizlemek ve özünü tehdit etmek için tarihi bir dönem haline getireceğine eminiz." dedi.

YDH

Yorumlar