Siyonist Rejim Ordusu Zor Durumda

Filistin Direnişi, kuşatma altındaki Gazze Şeridi boyunca İsrail güçlerine karşı operasyonlar düzenlemeye devam ediyor. 

Görüntülenme: 71 Tarih: 01 Nisan 2024 23:56
Siyonist Rejim Ordusu Zor Durumda

Savaşın 177. gününde Filistinli direniş grupları İsrail güçleriyle ve onların Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarıyla çatışmaya devam ediyor.

Hamas hareketinin askeri kanadı Kassam Tugayları, savaşçılarının Gazze Şehri'nin batısındaki Şifa Tıp Kompleksi yakınlarında bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle yaraladığını duyurdu.

Kassam savaşçıları ayrıca hastane çevresine sızan İsrail askerlerine ve askeri araçlarına ağır kalibreli havan mermileriyle saldırdı.

Ayrıca, Gazze Şehri'nin güneyindeki Tel el-Heva Mahallesi’nin batısında bir İsrail Merkava tankını Yasin 105 mermisiyle vurdu.

Kassam Tugayları'nın askeri medyası, Muhammed Dayf'ın 7 Ekim 2023'te Batı Şeria'daki Filistinli gençleri İsrail işgaline karşı tüm imkanlarıyla direnmeye çağıran bir video mesajını yeniden yayımladı.

Aynı bağlamda, Filistin İslami Cihad hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları, savaşçılarının makineli tüfekler kullanarak İsrail ordusunun özel bir birimiyle şiddetli çatışmalara girdiğini doğruladı.

Kudüs Tugayları, savaşçılarının İsrail birliğini izlediğini ve Gazze'nin merkezindeki Deyr el-Balah'ın güneyine çekmeyi başardığını söyledi.

Tugaylar ayrıca, Gazze Şehri'nin doğusundaki mühendislik biriminden bir İsrail askerini keskin nişancı ateşiyle vurdu ve Şifa Kompleksi çevresinde konuşlanmış İsrail askerlerine ve askeri araçlarına havan mermileriyle saldırdı.

Kudüs Tugayları'nın askeri medyası cumartesi günü Direniş savaşçılarının Gazze Şeridi'nin kuzey kesiminden İsrail'in Sderot yerleşimine ve Gazze'nin diğer yerleşimlerine doğru bir roket yaylım ateşi hazırladığını ve fırlattığını gösteren görüntüler yayımladı.

Mücahidin Tugayları ve Aksa Şehitleri Tugayları ise Şifa Hastanesi çevresinde toplanan İsrail güçlerine kısa menzilli roketlerle ortaklaşa saldırdı.

Cumartesi günü, Aksa Şehitleri Tugayları da Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyon gerçekleştirdiklerini ve bu operasyon sırasında Şifa Kompleksi çevresinde İsrail işgal askerleri ve araçlarına havan topu saldırısı düzenlediklerini duyurdu.

Daha önce İsrail işgal ordusu, Komando Tugayı'nın Egoz birliğinden bir Birinci Sınıf Çavuş'un cuma günü Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta Filistinli direnişçilerle girdiği çatışmalar sırasında aldığı yaralar sonucunda öldüğünü doğrulamıştı.

İsrail medyasına göre, bu açıklamayla birlikte İsrail'in Gazze'ye kara harekâtının başlamasından bu yana öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 255'e yükseldi.

YDH

Yorumlar