Nekbe'nin 76. Yıldönümünde Direniş Devam Ediyor

Siyonist terör örgütlerinin, küresel emperyalizmin de yardım ve desteğiyle aralarında ittifak kurarak 14 Mayıs 1948'de "İsrail" adını verdikleri bir gayri meşru devlet ilan etmeleri aynı zamanda bir savaşın fitilini çeken ve Filistinlilerin "Nekbe" yani "Büyük Felaket" adını verdikleri olaya yol açan gelişme olmuştu. 

Görüntülenme: 147 Tarih: 15 Mayıs 2024 03:51
Nekbe'nin 76. Yıldönümünde Direniş Devam Ediyor

O yüzden 15 Mayıs tarihi her yıl Filistinliler arasında Nekbe yıl dönümü kabul ediliyor. Bu tarihte siyonistlerin Filistin topraklarında işgalci oldukları, Filistinlilerin ise haklarından asla vazgeçmeyecekleri, işgali bir emrivaki olarak kabul etmeyecekleri, onaylamayacakları mesajını vermeye çalışıyorlar. 

Bugün de Filistin'de Nekbe'nin 76'ncı yıl dönümü. Fakat şu bir gerçek ki siyonist terörün işgal etmiş olduğu topraklarda gayri meşru egemenlik ilan etmesi sadece bir günlük bir felaket olmadı. 76 yıldan beri kesintisiz bir şekilde süren felaket niteliğindedir. Çünkü siyonist terör bizatihi kendisi felakettir. Siyonist terör bir vahşettir ve özü itibariyle bir felakettir. 

Bugün Gazze'de yaşanan felaket, yedi ayı aşkın bir süredir devam eden soykırım, bu soykırım esnasında gerçekleştirilen katliam ve yıkım siyonist vahşetin özü itibariyle bir felaket olduğunu bir kez daha ve üstelik tüm insanlığın görebileceği şekilde ortaya koymuştur. Böyle bir felaketle savaşmaları gerekenler ise sadece Filistinliler değil tüm insanlık olmalı. Böyle bir felaket bütün insanlık açısından tehdit oluşturmaktadır. Ona karşı verilen savaşın da insanlığın ortak savaşı olması gerekir.

Siyonist işgal 76 yıldan beri kesintisiz bir şekilde devam eden felaket olsa da ona karşı hak ve özgürlük mücadelesi veren Filistin direnişi de yılmamış, mücadelesini kesintisiz bir şekilde sürdürmüştür ve bugün siyonist vahşetin iyice azgınlaşmasına rağmen de sürdürebilmektedir. İnsanlığın böyle bir mücadeleyle de iftihar etmesi ve ona her yönden destek vermesi gerekiyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar